Corel Photo-Paint 9 pro Linux zdarma! - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Corel Photo-Paint 9 pro Linux zdarma!

13. března 2000, 00.00 | Společnost Corel oznámila, že bude distribuovat bezplatnou verzi grafického editoru Corel Photo-Paint 9 pro Linux.

Společnost Corel oznámila, že bude distribuovat bezplatnou verzi grafického editoru Corel Photo-Paint 9 pro Linux.

Download linuxové verze Photo-Paintu 9 bude podle Corelu bezplatně k dispozici na začátku léta. Podle Corelu by tato nabídka měla pobídnout další uživatele k tomu, aby začali pracovat s Linuxem, na jehož poli je Corel velkým hráčem.

Připomeňme, že Corel pro své linuxové aktivity zřídil vlastní web - http://linux.corel.com/, kde vzniká postupně poměrně zajímavá kolekce produktů - jádrem všeho je vlastní distribuce Linuxu - Corel LINUX OS, velmi úspěšný je podle Corelu také Corel WordPerfect 8 pro Linux, jehož bezplatnou verzi je také možné si stáhnout např. na download.com. V současné době Corel také betatestuje nový balík produktů pod názvem WordPerfect Office 2000 pro Linux, který bude za cenu 109 dolarů obsahovat textový procesor, tabulkový editor, databázi, prezentační program a kopii samotného Corel Linux OS.

Stane se z Linuxu běžný operační systém se kterým budou pracovat nejen administrátoři serveru? Aktivity Corelu tomu mohou zcela určitě dopomoci, neboť dostatek kvalitního software pro běžnou práci je toho podmínkou. I dnes samozřejmě existují kvalitní programy také v oblasti zpracování grafiky (jedničkou je zcela jistě GIMP), nicméně soustředěný tlak Corelu je znát. Ostatně překlad některých svých aplikací pro Linux ohlásila i společnost Adobe, která v oblasti grafického software na platformě Windows zcela jednoznačně vede. A tak se možná skutečně dočkáme, že mezi stroji s operačními systémy Windows a Mac OS najdeme v grafickým studiích za čas i Linux.

Další relevantní články:
Konkurent Photoshopa vystrkuje růžky - Gimp CZ
Corel Draw 9.0 CZ již brzy...
CorelDRAW 9 - premiéra

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: