Corel Draw 9.0 CZ již brzy... - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Corel Draw 9.0 CZ již brzy...

17. srpna 1999, 00.00 | Dnes nám bylo oficiálně potvrzeno, že Corel Draw 9.0 bude lokalizován. Jaké je pozadí a kdy bude lokalizace k dispozici se můžete dozvědět v našem komentáři.

Válka o uživatele vektorových programů je jedním ze zpestření letošního horkého léta. Je pravdou, že se jí účastní pouze dvě soupeřící strany, zato ty nejdůležitější. Společnost Adobe zahájila svůj frontální útok takzvanou "Amnestií", která není ani tak amnestií jako spíš snahou zlepšit si své postavení na trhu. Pro toto smělé tvrzení mám několik vážných důvodů. Tím prvním je, že se vztahuje pouze na Illustrátor, což není příliš logické z pohledu amnestie, protože rozhodně nepatří mezi nejprodávanější produkty této značky. Další důvodem je zvolený region, který podle našich odhadů velmi přesně kopíruje ty státy, ve kterých je velmi silná společnost Corel. Pokud to shrneme, je poměrně jasné, že Adobe se snaží zvrátit pro něj ne příliš dobrou situaci na trhu.

Přestože oficiální čísla pro ČR nechce uvést ani jedna ze soupeřících stran, dá se předpokládat, že u nás je přeci jen víc uživatelů Corel Draw než Adobe Illustratoru. Důvody vidíme dva. Tím prvním je často vstřícná cenová politika, kdy pomocí různých upgradů a starších verzí, lze značně ušetřit. Druhým důvodem je určitě poměrně pravidelné lokalizování produktů. Co si budeme namlouvat, pro většinu uživatelů je české prostředí příjemnější a praktičtější. Obě tyto výhody si české zastoupení kanadské společnosti zřejmě uvědomuje a na září připravilo kampaň přesně v těchto intencích.

Na začátek září je připraveno uvedení lokalizovaní ČESKÉ verze Corela Draw 9. To znamená, že po lokalizované verzi 8.0 se společnost Corel rozhodla investovat do počeštění i u verze 9. Ještě nedávno byla hodně nejasné, zda se nebude lokalizovat až následující verze, ale zdravý obchodnický rozum zvítězil. Navíc bude uvedení provázeno speciální upgradovou cenou pro ty uživatele, kteří si od 1.8.99 pořídí Draw 8.0CZ nebo Draw 9.0AG. Ti si budou moci za necelých 1.000 Kč pořídit legální Corel Draw 9.0CZ v okamžiku jeho fyzického uvedení na trh.

Obě společnosti se snaží přilákat nové zákazníky a přilepšit si tak v postavení na trhu. Protože přesná čísla nejsou a zřejmě nebudou k dispozici nemůžeme přesně říci, kdo bude slavit větší úspěch, takže jediným jistým vítězem tohoto souboje budou uživatelé.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Vektory  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: