CompaqPlus s obratem přes 350 mil. Kč - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

CompaqPlus s obratem přes 350 mil. Kč

8. února 2000, 00.00 | Přímý prodej prostřednictvím Internetu slaví úspěchy i u nás. Důkazem jsou obchodní výsledky společnosti Compaq Computer.

Praha, 4. února 2000 - Česká pobočka společnosti Compaq Computer oznamuje, že její tržby za rok 1999 prostřednictvím prodejního nástroje CompaqPlus dosáhly více než 350 milionů Kč. CompaqPlus (www.compaqplus.cz) je obchodní nástroj využívající prodeje po Internetu a telefonu. Funguje na principu Compaq NonStop, tj. 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce a svou nabídkou je zaměřen především na segment středních a malých firem, domácích kanceláří a domácností jako takových. CompaqPlus je součástí nového přístupu Compaqu, který do popředí staví individuální zájmy zákazníka, tzv. CRM (Customer Relationship Managementu). Dalšími klíčovými částmi CRM modelu jsou Zákaznické centrum Compaq (02/61 108 108) a extranetové stránky pro velké zákazníky.

CompaqPlus byl uveden do provozu v lednu 1999. První objednávku prostřednictvím tohoto prodejního nástroje obdržel Compaq 9. února 1999. Od té doby zprostředkoval prodej 10 000 různých počítačů Compaq v celkové hodnotě přes 350 milionů korun. Zákaznickou základnu CompaqPlus nyní tvoří 4 000 registrovaných zákazníků.

"Zákazníci si mohou přes CompaqPlus pořídit nejen akční modely počítačů - od PalmPC jako např. Compaq Aero, přes značkové notebooky Compaq Armada, stolní počítače Compaq Deskpro či Prosignia a pracovní stanice Compaq Professional Workstation až po menší servery postavené na platformě Intel," řekl Petr Kheil, manažer pro prodej po Internetu, Compaq Computer, s.r.o. "Za velmi výrazný krok vpřed považujeme to, že jsme našim zákazníkům umožnili také snadný nákup balíku servisních a instalačních služeb CarePaq. Ti z Vás, kteří CompaqPlus sledují od jeho prvních krůčků, se mnou jistě budou souhlasit s tím, že se jeho nabídka neustále a rychle rozšiřuje a dále se rozšiřovat bude," dodal P. Kheil.

CompaqPlus v sobě kombinuje dva základní předpoklady úspěchu firmy Compaq. Staví na osvědčeném a profesionálně vyspělém partnerském kanálu Compaq, jehož sílu spojuje s přednostmi Zákaznického centra Compaq a modelu CRM a se svižným tempem a dynamikou Internetu. Zákazník si tedy produkt Compaq objedná přímo u českého zastoupení společnosti Compaq. Realizaci objednávky provede dealerský kanál Compaqu.

CompaqPlus zákazníkům
Compaq nabízí pomocí CompaqPlus, obchodního nástroje, který využívá Internet, ale myslí i na zákazníky, kteří přístup k Internetu ještě nemají a využijí tudíž nabídky v katalogu a zboží si objednají po telefonu, efektivní cestu pro získání špičkové výpočetní techniky Compaq snadno a pohodlně. Zákazník, který navštíví stránku www.compaqplus.cz, si může přímo vybrat ze široké nabídky produktů Compaq, navolit požadovanou konfiguraci svého počítače, zvolit partnera Compaq, který mu nejlépe vyhovuje buď z hlediska dodávky produktu nebo z hlediska jeho servisní podpory, zajistit si profesionální instalaci a servis počítače. Partner společnosti Compaq mu pak objednaný počítač dodá až do domu. Ti, kteří Internet nepoužívají, obdrží zdarma katalog CompaqPlus. Zboží v něm nabízené si pak mohou nonstop objednat v Zákaznickém centru Compaq na telefonním čísle 02/61 108 108.

CompaqPlus - rekapitulace

1. února 1999spuštění do provozu
9. února 1999první objednávka na CompaqPlus ze společnosti Dopravní podnik města Mostu a Litvínov
4. května 1999nový desing stránek CompaqPlus, využití tzv. "dealerského selektoru"
18. března 1999prodej přes CompaqPlus přesáhl 1 000 000 Kč
listopad 1999rozšíření nabídky CompaqPlus o oblast služeb - CarePaq
ve 4. kvartále 1999prodej přes CompaqPlus tvoří 74% z celkového prodeje firmy do segmentu malých a středních podniků

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: