Compaq - výsledky za 4. čtvrtletí a rok 1999 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Compaq - výsledky za 4. čtvrtletí a rok 1999

31. ledna 2000, 00.00 | Celosvětově roste význam Internetu a elektronického obchodování. Svědčí o tom i finanční výsledky společnosti Compaq.

Houston, 25. ledna 2000 - Společnost Compaq Computer oznámila, že ve 4. čtvrtletí, které uzavřela 31. prosince 1999, dosáhla celosvětového obratu ve výši 10,5 miliard US dolarů. Ve srovnání se 3. čtvrtletím 1999 došlo ke zvýšení obratu o 14 %. Celkový čistý příjem Compaqu činil 332 milionů USD (0,19 USD na akcii) ve srovnání s čistým ziskem 758 milionů USD (0,43 USD na akcii) ve stejném období loňského roku.

"Ve druhé polovině minulého roku jsme podnikli řadu rázných kroků, abychom navrátili Compaq do fáze ziskového růstu. Výsledky za čtvrté čtvrtletí ukazují na naše počáteční úspěchy v tomto procesu - a to tam, kde je to nejdůležitější, tedy na trhu," řekl Michael Capellas, prezident a vrchní výkonný ředitel Compaqu.

"Zároveň jsme se soustředili na jasnou strategii - zajistit přední místo na celosvětovém trhu poskytovatelů infrastruktury, přístupu, služeb a řešení pro Internet. Začíná být zřetelný podstatný pokrok v implementaci této strategie - například uvedení inovativních produktů, jakým je náš nový iPAQ, partnerství v nových oblastech, jakou je naše globální aliance s firmou Cable & Wireless, či získání velkých zákazníků jako America Online, Merill Lynch nebo Volkswagen. Posílili jsme také naši pozici v přímém prodeji ohlášením akvizice klíčových zdrojů pro zákaznickou konfiguraci a přímé plnění zakázek od firmy Inacom," řekl Michael Capellas. "Stále nám zbývá množství práce, ale pozitivní reakce našich zákazníků a partnerů spojené s novou energií našich zaměstnanců jasně indikují, že jsme na dobré cestě."

Čistý příjem Compaqu za celý rok 1999, končící 31. 12. 1999, dosáhl hodnoty 569 milionů dolarů, resp. 0,34 USD na akcii (v porovnání se ztrátou 2,7 miliard USD, resp. 1,71 USD na akcii v roce 1998). Celkový obrat činil 38,5 miliardy dolarů, což představuje 24 % růst oproti předcházejícímu roku. Finanční výsledky za rok 1998 zahrnují výsledky operací firmy Digital Equipment od června 1998, kdy došlo k akvizici Digitalu firmou Compaq. Výsledky za rok 1999 zahrnují kompletní výsledky operací, které byly získány akvizicí Digitalu.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: