ATI je jedničkou na trhu mobilních grafiky - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

ATI je jedničkou na trhu mobilních grafiky

14. února 2000, 00.00 | Společnost ATI zveřejnila některé finanční výsledky roku 1999 a výsledky průzkumu trhu. Podle těchto čísel je světovou jedničkou v dodávce grafických čipů pro přenosné počítače.

Společnost ATI Technologies zveřejnila některé své hospodářské výsledky za loňský rok. Nás samozřejmě nejvíce zajímalo postavení společnosti na trhu a to jasně ukazuje, že ATI umí prodávat grafické akcelerátory. Příkladem může být nástup této společnosti na trh mobilních počítačů. Jistě si mnoho z vás pamatuje, že před dvěma či třemi lety byl zcela nejběžnějším grafickým čipem v noteboocích Trident Linear Akcelerátor. Ten díky nízké spotřebě i ceně můžete najít i dnes u levnějších modelů, ale doba pokročila. S všeobecným nástupem 3D akcelerace se podařil společnosti ATI velice dobrý obchodní krok. Za poslední dva roky se jí podařilo získat 37% trhu s grafickými čipy pro přenosné počítače. Akcelerátory Rage 128 LT a Rage Mobility 128 najdete u většiny značkových přenosných počítačů. Namátkou bych jmenoval třeba Compaq, Toshibu, Apple, IBM či Fujitsu.

Prodejem 2,7 miliónů kusů grafických čipů pro přenosné počítače ve čtvrtém čtvrtletí roku 1999 se ATI stala světovou jedničkou na trhu. I z osobní zkušenosti mohu potvrdit, že nabízené grafické akcelerátory posunuly možnosti použití přenosných počítačů směrem ke grafice. Na druhou stranu stále celkový výkon přenosných počítačů zaostává za stolními a tento trend bude i nadále pokračovat.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: