Adobe umožní sdílet obrázky z digiťáků na Inetu - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Adobe umožní sdílet obrázky z digiťáků na Inetu

27. července 1999, 00.00 | Společnost Adobe ohlásila nový software ActiveShare, který umožní ve spojení se serverem ActiveShare.com zobrazovat a sdílet digitální fotografie prostřednictvím Internetu.

Společnost Adobe ohlásila nový software ActiveShare, který umožní ve spojením se serverem ActiveShare.com zobrazovat a sdílet digitální fotografie prostřednictvím Intenetu.

Blíže viz tisková zpráva: "Adobe ActiveShare.com je on-line zdroj poskytující informace stále většímu počtu zájemců z řad spotřebitelů o digitální zobrazování spojený s celosvětovým internetovým společenstvím pro sdílení fotografií, událostí, vzpomínek a informací. Adobe ActiveShare.com umožňuje snadnou komunikaci s ostatními a také poskytuje nezbytné nástroje a informace, které novým uživatelům pomáhají proniknout do práce s digitálními obrazy. Jakmile jsou uživatelé připojeni k serveru ActiveShare.com, mohou si stáhnout software ActiveShare, který umožňuje rychlé přehrání fotografií do počítače z různých zdrojů, provádění základní editace a ukládání fotografií do alb.

Software Adobe ActiveShare odstraňuje těžkopádné aspekty importování fotografií a přináší uživatelům dokonale jednoduché přenesení souborů z digitálního fotoaparátu, skeneru nebo jiných zdrojů. Jakmile jsou obrázky na pevném disku počítače, poskytuje ActiveShare základní možnosti úpravy fotografií, intuitivní uspořádávání obrázků a elektronickou archivaci v albech doplněnou o následnou možnost náhledu fotografií a alb. Další možností uspořádání fotografií v ActiveShare je uživatelské vytváření komentářů na zadní straně každého obrázku nebo vyhledávání fotografií uložených na CD, v albech nebo na pevném disku uživatele.

Díky přímé vazbě mezi Adobe ActiveShare.com a softwarem ActiveShare mohou uživatelé zveřejňovat fotografie nebo dokonce celá alba na Internetu, zasílat je e-mailem nebo vytvářet privátní společenství a přibližovat tak mezi sebou rodinné kruhy či přátele.

Dostupnost

Uživatelé po celém světě budou mít přístup na Adobe ActiveShare.com, kde si budou moci stáhnout software ActiveShare pro Windows 95 a 98, začátkem října 1999."

Komentujeme:

Myšlenka serveru ActiveShare.com je velmi zajímavá, neboť sdílení fotografií, např. mezi přáteli, přes nějaký automatizovaný systém řada běžných uživatelů jistě přivítá. Ne každý má totiž možnost a chuť vytvářet si celé web stránky, kde by mohl své fotografie vystavovat. Na bližší komentáře je však zatím brzy, neboť stránky ActiveShare.com zatím pouze svůj zrod avízují - přesto velmi pěkným způsobem, který jistě stojí za shlédnutí.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: