Adobe ohlásila vlastní textový editor pro InDesign - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Adobe ohlásila vlastní textový editor pro InDesign

12. října 1999, 00.00 | InCopy vytváří z InDesignu celý redakční workflow systém.

Společnost Adobe poodhalila na veletrhu IFRA první detaily svého nového textového editoru určeného pro program InDesign. Program se bude prodávat pod názvem InCopy 1.0.

Aplikace InCopy je postavena na architektuře Adobe InDesign a je určena pro všechny, kteří spolupracují se sazeči na tvorbě dokumentu - tedy novináře, editory aj. Editor nenabízí podle prvních zpráv pouze tradiční funkce pro psaní a editování textu, ale začleňuje psaný či editovaný dokument do celého workflow výroby tiskoviny. Redaktoři si mohou například zvolit, zdali budou svůj text psát přímo v layoutu své publikace, nebo v prostředí klasického elektronického "bloku", kde si mohou navíc zobrazovat a editovat různé interní poznámky. Program umožňuje také sledovat změny v dělení slov a dalších typografických úpravách a bude disponovat stejně vysokým stupněm typografické kontroly jako InDesign.

InCopy bude dostupný na jaře roku 2000 ve verzi pro Mac OS i Windows. Program nebude prodáván samostatně, ale pouze prostřednictvím systémových integrátorů. Cena programu není zatím známá.

Myšlenka InCopy má jistě něco do sebe. Zejména při sazbě periodik je každá minuta drahá a tak i středně velké redakce potřebují kompletní workflow systém, který do nejvyšší míry omezí různé ruční exporty tradičních formátů do programů pro sazbu a zlom. Chce-li Adobe postavit InDesign jako profesionální řešení, pak je InCopy nezbytným prvkem pro dosažení cíle. Otázkou zůstává pochopitelně cena, neboť ta rozhodne, do jaké míry bude nabídka neodmítnutelná. Podobná konkurenční řešení jsou totiž samozřejmě k dispozici již dnes ve vypilovaných funkčních verzích.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: