Ultimate Technographics mění RIP - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Ultimate Technographics mění RIP

4. května 2001, 00.00 | RIP je pro výrobce programů sloužící k archové montáži, kontrole nebo workflow velice důležitý. Ultimate Technographics se rozhodl pro technologii Jaws od Harlequin.

Ultimate Technographics je známý výrobce programu pro archovou montáž Impostrip, který může být používán samostatně nebo začleněn do workflow systému ezWorkflow (dále obsahuje trapingový program Trapeze a OPI server Printdesk-OPI). Podle informací z webových stránek, Ultimate dosud používal Adobe CPSI RIP.

Harlequin je známý výrobce postscriptových ripů pro osvitové jednotky a dnes i systémy CTP, který většinou prodává OEM. Zákazník RIP otestuje na svém zařízení a prodává pod svou značkou (například Purup-Eskofot, dříve Ripmate). Kromě toho se můžete s ripem Jaws (Harlequin) setkat v utilitě 5D PDF Creator, což je alternativní způsob vytváření souborů PDF v prostředí Windows nebo Macintosh (bez potřeby "dospělého" Acrobatu).

Nová verze interpretru Jaws dokáže pracovat s PDF bez nutnosti převádět ho na PostScript. Jaws dále podporuje více vstupních formátů a obsahuje procedury pro inteligentní práci s grafickými objekty a barvami.

Komentář: Oba nejrozšířenější interpretry PostScriptu jsou kvalitativně srovnatelné. Jaws donedávna chyběla nativní práce v PDF, což zřejmě právě dohnal. Proč tedy firma, která používá RIP PS 3 přechází na jiný stejných parametrů?

Harlequin je známý tím, že dokáže interpretovat PostScripty lépe než samotné Adobe. V současných verzích má problémy s kompozitními písmy, která se objevila s InDesinem a zřejmě budou novým standardem. Je tedy důvodem přechodu zmíněná lepší kvalita ripu? Spíše bych řekl, že to bude cena licenčních poplatků, která bude u "originálního" ripu jistě vysoká.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » PDF - Adobe Acrobat  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: