Trocha triků pro Acrobat - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Trocha triků pro Acrobat

8. srpna 2001, 00.00 | Moduly firmy Quite jsou téměř povinnou výbavou Adobe Acrobatu. Pro seriózní práci se bez nich téměř neobejdete, protože Acrobat neumí jednoduché překlopení stránky...

Po delší fázi testování uvolnila firma Quite nové verze svých zásuvných modulů pro Adobe Acrobat Quite A Box Of Tricks a Quite Imposing. Oba produkty jsou nyní ve verzi 1.5b. Jedná se o verze s odstraněním všech známých chyb.

Quite ABOT
Tento modul prošel změnou ve verzi 1.2h, která přidala podporu "form XObjects", které vytváří InDesign místo všech obrázků. Tyto objekty jsou vlastností PostScriptu Level 2 a pracovat s nimi dokázal teprve Enfocus PitStop 1.6.

Quite ABOT 1.5b odstranil všechny nekompatibility s Acrobatem 5, například špatný převod barevných obrázků typu "spot" do stupňů šedé nebo špatná práce s průhledností. Nová verze také dokáže správně poznat různé typy komprese JPEG - modul poskytuje informace o stupni komprese, použité verze Distilleru nebo Photoshopu.

Další podstatnou funkcí je využití dávkového zpracování. Nová verze Quite ABOT je plně skriptovatelná Acrobatem, takže je možné používat automatické zpracování. Přes používání nových funkcí je možné Quite ABOT 1.5b použít v Acrobatu 3, 4 i 5 - ve starších verzích pouze nebudou k dispozici některé funkce.

Quite Imposing a Quite Imposing Plus
Také Imposing je plně kompatibilní s Acrobatem 3, 4 i 5, pouze v nižších verzích je omezen maximální velikostí stránky. Změny Quite Imposing jsou ovšem pouze kosmetické, zejména se jedná o podporu Acrobatu 5 a vychytání nekompatibilit.

Oba moduly jsou k dispozici stávajícím uživatelům zdarma ke stažení na webových stránkách firmy (Quite Imposing pro Macintosh a Windows a Quite ABOT pro Macintosh a Windows). Noví uživatelé si budou muset připravit 249 USD za Quite ABOT, 325 USD za Quite Imposing nebo 629 USD za Quite Imposing Plus. Produkt lze zakoupit také za koruny u Amos Software.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » PDF - Adobe Acrobat  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: