Quark chce být blíže evropským zákazníkům - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Quark chce být blíže evropským zákazníkům

1. července 1999, 00.00 | Quark začíná naplňovat své sliby o větší komunikaci se zákazníky. Co konkrétně připravuje pro nás Evropany?

Společnost Quark představila své plány do budoucna, které by měly výrazně změnit její vztah k evropským zákazníkům. Jednou z představovaných novinek je nové ústředí ve švýcarském městě Neuchâtel, kde Quark zaměstná 50 lidí. Ústředí bude otevřeno koncem příštího měsíce a jednou z činností bude přímá výroba produktů společnosti, které se tak uvolní současné výrobní kapacity v Singapuru. Současně byl oznámen vznik nového centra pro podporu evropských zákazníků využívajících Internet. Evropský web Quarku se nyní nachází na adrese http://www.quark.co.uk.

Změna v chování Quarku, který byl často kritizován za svůj až arogantní přístup k zákazníkům a novinářům, byla avizována na Seybold semináři, kde konkurenční Adobe sklidilo velký úspěch s představeným InDesignem. Obavy Quarku jsou jistě na místě - společnost si sice může být stále jistá podporou mnoha détépáků, kteří nedají dopustit na svůj QarkXPress, ale agresivní marketing Adobe dělá své. Navíc zatím není vůbec jisté, co udělá s trhem pre-pressových programů avízovaný InDesign, jehož nástupní pozice je velmi silná - už jen pro své bratrství s programy Adobe Illustrator a Adobe Photoshop. Každopádně bude zajímavé sledovat, jak daleko Quark své odhodlání komunikovat se zákazníky dotáhne. Pokud by se stal pro své zákazníky skutečně komunikativním partnerem a současně by ještě přehodnotil svoji cenovou politiku, mohl by si jistě připsat zpět některé procentní body trhu, který postupně ztrácí. Uvidíme - pravda však je taková, že plány Quarku vypadají zatím na papíře velmi slibně - slibován je například nástroj QuarkLink, kterým by uživatelé mohli komunikovat s Quarkem prostřednictvím Internetu přímo v době, kdy pracují v programu QaurkXPress.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Sazba  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: