Prostorový vektorový "prznič" nápisů - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Prostorový vektorový "prznič" nápisů

7. srpna 2001, 00.00 | Chcete vyzkoušet možnosti programu Xara 3D a nechcete nic stahovat? Není nic snadnějšího, zapojte 3D Heading Maker a máte po problémech.

Xara spustila online 3D Heading Maker, což je aplikace pro návrh jednoduchého textu ve formátu PNG. Myšlenka je poměrně jednoduchá a není špatná - napíšete text, zvolíte písmo, velikost, barvu a prostorový efekt a už jenom čekáte na hotový obrázek.

Na celém projektu jsou zajímavé minimálně dvě věci: celý program je k dispozici zdarma - můžete ho vložit i do své stránky - a využívá jádro klasické Xary 3D. Takže není nic jednoduššího než vyzkoušet online aplikaci a v případě vážného zájmu stáhnout Xaru 3D.

Pokud chcete vložit 3D Heading Maker do svých stránek, také se nejedná o nic složitého. Stačí se zaregistrovat do XaraClubu. Poté dostanete dvě řádky kódu HTML, který vložíte do svých stránek. Na vyhražené místo se vloží aplikace a je vystaráno.

Aplikaci si můžete vyzkoušet na stránkách výrobce, informace o přidání kódu na své stránky jsou zde.

Přestože se nejedná o úplně první online grafickou aplikaci, jak tvrdí výrobce (víme minimálně o Paspartoo.com), jedná se o zajímavý koncept. Podobným způsobem by měla fungovat také architektura .NET, proto je zajímavé si vyzkoušet účinek. Jediný rozdíl je v možnosti ukládání. U technologie .NET si výsledky ukládáte někam na web, u této aplikace se pouze zobrazí na obrazovce ve stáhnutelném tvaru.
Na druhou stranu je otázka, čím takovouto službu zaplatit. Bannerová reklama je v tomto případě neúčinná, jedině zbývají mikroplatby, které jsou bohužel stále v plenkách.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Vektory  

 » Rubriky  » Webdesign  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: