Enfocus nakupuje "ízy" - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Enfocus nakupuje "ízy"

3. května 2001, 00.00 | Enfocus zakoupil program EZ-PDF od Acquired Knowledge Inc. Slibuje si od toho další posílení svých nástrojů pro kontrolu PDF a PDF-workflow.

Enfocus zakoupil program EZ-PDF od Acquired Knowledge Inc. Slibuje si od toho další posílení svých nástrojů pro kontrolu PDF a PDF-workflow.

Program EZ-PDF usnadňuje vytváření souborů PDF z aplikací jako jsou QuarkXPress nebo Adobe InDesign. Při tisku jednoduše vyberete účel tvorby souboru (tisk, prepress, Webdesign aj.) a zadáte umístění. Uživatel se nemusí starat o parametry tisku, nastavení Distilleru, protože vše nastaví program. Další možností programu je snadné posílání na server FTP nebo PitStop Server.

Peter Camps, CEO společnosti Enfocus Software, k tomu řekl, že "EZ-PDF poskytuje jednoduchý způsob vytvoření PDF dokumentů, což zapadá do strategie Enfocusu doplňovat nástroje Adobe pro vytváření PDF". Dle dalšího vyjádření má EZ-PDF v budoucnu doplnit nástroj Certify PDF. Předtím se má objevit nová verze EZ-PDF (v tomto čtvrtletí).

Enfocus evidentně ví, co dělá. Nejen, že se nezalekl Adobe InProduction, ale na jedné straně rozšířil funkce Pitstopu a na druhé straně zavedl úplně nové produkty. Díky ukončení vývoje Adobe InProduction je Pitstop jediným rozumným modulem pro kontrolu PDF. Snadné vytváření PDF jistě pomůže množství uživatelů, zvlášť když bude součástí některého z jiných řešení.

Výrobce programu, společnost Acquired Knowledge Inc., ukončila činnost 31. ledna tohoto roku bez udání důvodu (zůstává mateřská společnost, která se věnuje poradenství). Lze předpokládat, že o produkt nebyl takový zájem, navíc jsou některé funkce EZ-PDF implementovány do nového Adobe Acrobatu 5. Cena transakce nebyla zveřejněna, ale vzhledem k uvedeným skutečnostem lze očekávat, že nebyla příliš vysoká.

Další informace můžete najít na webu výrobce nebo nového vlastníka.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » PDF - Adobe Acrobat  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: