Bezplatné indexované prohledávání serveru - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Bezplatné indexované prohledávání serveru

5. srpna 1999, 00.00 | Potřebujete pro svůj web spolehlivé prohledávání? BEZPLATNÉ? Rychlé s automatickým indexováním? S modifikovatelným grafickým výstupem? A navíc disponující různými stastistickými reporty? Pak pro vás máme tip ....

Grafika on-line se pravda problematice programování internetových aplikací nevěnuje - od toho je zde řada jiných serverů. Přesto se již přes naši rubriku webdesign na nás obrátilo několik čtenářů s dotazem, zda nevíme jak efektivně vytvořit prohledávání serveru. Efektivní www prezentaci nestačí totiž jen kvalitní design, ale často i nástroj, který umožní lidem nalézt informaci kterou hledají. Čím je server rozsáhlejší, tím je problém samozřejmě větší.

Existuje řada nástrojů, které slouží k prohledávání serveru - buď se jedná o jednoduché skripty, nebo komplexní indexovací programy. Řada uživatelů buď však nemůže použít žádný ze zmíněných prostředků (prezentaci mají umístěnou např. na serverech, kde nemají možnost scripty používat), nebo sice mohou skripty využít, ale nechtějí (jednoduché skripty jsou často pomalé při prohledávání již pár desítek stránek a navíc vyžadují již základní znalosti programování). Indexovací programy pak jsou většinou komerční nástroje, jejichž nasazení na server je již práce pro programátora.

Velice zajímavým tipem proto může být služba serveru Atomz.com. Ten nabízí serverům o rozsahu méně než 500 stran jejich bezplatné indexování. Zapojení do systému není navíc podmíněno ani zobrazováním reklamy - stačí jen na stránkách serveru zobrazit logo serveru Atomz.com.

Velkou výhodou systému Atomz.com je graficky vyspělý výsledek prohledávání - buď lze využít některý z předem navržených vzorů, nebo si stránky zpracovat zcela podle vzhledu vlastního serveru.

Služba ostatně nabízí řadu dalších velmi zajímavých funkcí, kterými nedisonují ani některé komerční produkty. Například se zaznamenávají všechny vyhledávané dotazy, které si lze prohlížet ve formě reportů a grafů. Kdykoliv tak lze zjistit např. klíčová slova, která jsou na serveru nejvíce vyhledávaná atd. Server nabízí pokročilé vyhledávání formou indexů - vyhledávací systém tedy nejprve projde všechny stránky serveru a z nalezených slov vytvoří databázi. Samotné vyhledávání je tedy velmi rychlé. Indexování serveru probíhá buď jednou týdně nebo jej lze spustit kdykoliv ručně (např. při větši aktualizaci serveru)!

Ukázka nainstalovaného vyhledávání části našeho serveru (zkuste např. slovo Meta):


Závěr? Služba je pro servery o rozsahu do 500 stran jednoznačně zajímavým řešením. Doporučujeme vyzkoušet - www.atomz.com. Služba je po zaregistrování k dispozici za pár minut, celé ovládání je velmi intuitivní a graficky špičkově zpracované.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Webdesign  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: