Aktualizované zásuvné moduly pro Adobe InDesign 1.5.2 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Aktualizované zásuvné moduly pro Adobe InDesign 1.5.2

21. srpna 2001, 00.00 | Od poloviny června se na webu firmy Adobe objevují aktualizace některých zásuvných modulů, které reagují na požadavky uživatelů.

Přestože CE verze programu Adobe InDesign není uvedena na seznamu verzí, které jsou kompatibilní s aktualizacemi, zatím jsem nenašel žádný problém a moduly v CE verzi fungují korektně. Softwarové požadavky jsou následující: Adobe InDesign 1.5.2 (pouze latinkové verze) pro Windows 98, Windows NT 4.0 (Service Pack 4 nebo pozdější) či Windows 2000, pro Mac OS verze 8.5.x, 8.6, a 9.x. Aktualizace jsou dostupné zdarma na níže uvedených adresách.

Vzhledem k tomu, že zatím neexistuje česká verze programu InDesign, ponechávám pro snadnější porozumění anglické názvy jednotlivých funkcí aplikace. Uvedený výčet aktualizovaných funkcí jednotlivých modulů není vyčerpávající, poskytuje přehled jen o těch nejdůležitějších změnách. Podrobné informace najdete na webu firmy Adobe.

Layout Features (Základní funkce)
Grabber hand (nástroj ručička) nyní funguje obdobně jako v programu Illustrator, je tedy možné posouvat viditelnou část dokumentu, aniž se ztratí vybraný text. Při editaci textu lze ručičku vyvolat stisknutím klávesy Alt (Option).

Zarovnání rámečku na text (Object > Fitting > Fit Frame To Content) vytvoří nyní přesnější a menší rámečky.

Předlohy stránek nyní fungují inteligentněji. Dosud se změny provedené v předlohách aplikovaly pouze na prázdné objekty. Nyní se týkají i objektů s obsahem; např. změna velikosti textového rámečku v předloze stránek postihne rámečky na všech stránkách, do kterých byl automaticky nalit text.

Pencil Tool (Nástroj tužka)
Po instalaci této aktualizace se bude nástroj tužka chovat spíše jako v Illustratoru 8 nebo 9. To umožňuje například měnit tvar jakékoli cesty jejím zvolením a kreslením na ni nebo těsně vedle ní či pokračování v tvorbě vybrané cesty kliknutím na koncový bod a následnou kresbou od tohoto bodu.

Photoshop Import Filter (Importní filtr pro soubory Photoshopu)
Tento aktualizovaný filtr vylepšuje podporu pro import souborů Adobe Photoshopu 6 (i starších verzí) v režimech CMYK, RGB, LAB, Index, odstíny šedi a bitmapa. Při importu InDesign sloučí všechny původní vrstvy a efekty, ale nijak neovlivní importovaný soubor. Podrobný výčet efektů, které umí InDesign zpracovat, najdete v dokumentaci k zásuvnému modulu. (Pozn. red.: O tomto modulu jsme již psali.)

Stroke and Fill (Tah a výplň)
Tato aktualizace vylepšuje způsob, jakým InDesign pracuje s přerušovanými rámečky. Nyní je zabezpečeno, aby rohy nezůstaly prázdné, ale vždy byly tvořeny plným "elkem". Lépe funguje i tvorba tečkovaných nebo přerušovaných čar, kde nedochází k nevhodnému shluku dvou krajních bodů na konci čáry.

TIFF Import Filter (Importní filtr pro soubory TIFF; pouze PC verze)
Používáte-li zásuvné moduly ShadowCaster nebo InPrint, pak tento filtr odstraní problémy s bitmapovými soubory, které mohou při užívání těchto modulů nastat.

Verze pro PC: http://www.adobe.com/support/downloads/idwin.htm
Verze pro Mac: http://www.adobe.com/support/downloads/idmac.htm

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Sazba  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: