Vyhrajte mobil v soutěži o návrh banneru na TWIST - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Vyhrajte mobil v soutěži o návrh banneru na TWIST

17. října 2000, 00.00 | Před časem jsme tu měli soutěž o reklamní pruh pro firmu Abit, nyní přišel s něčím obdobným i RadioMobil. Vyhrát můžete dokonce tři mobily. Tak neváhejte a odvažte se.

Stálí čtenáři Grafiky si jistě vzpomenou na úspěch Bohunky Třešňákové v soutěži o návrh nejlepšího reklamního pruhu na produkty, respektive značku Abit. Bohunka se umístila na druhém místě (to je naprosto skvělé v mezinárodní veřejné soutěži) a navíc dostala jako odměnu 500 dolarů, které také nejsou zcela jistě k zahození.

Podobné soutěže se nyní může zúčastnit kdokoli ze vás, čtenářů Grafiky Online. Soutěž vyhlásila společnost RadioMobil a.s., provozovatel GSM sítě Paegas. Hlavním úkolem pro grafiky je vytvořit reklamní pruh na tématiku předplacených sad TWIST s využitím hesla "nevaž se, odvaž se". Zbylá pravidla soutěže jsou v podstatě standardní - reklamní pruh musí mít rozměry klasické "nudle" - 468 x 60 pixelů. Banner může být animovaný nebo statický a to ve formátech GIF respektive JPEG. Maximální velikost banneru může být 20 kB (to považuji za více než dostatečné).
Své dílko musíte do soutěže vložit přes webové rozhraní, které najdete na stránkách soutěže - www.odvazse.cz. Musíte to však stihnout nejpozději do 22. října roku 2000, není tedy času nazbyt.

Twist soutěž

Důležitým faktorem, zda se soutěže zúčastnit (a vynaložit námahu) či nikoli jsou bezesporu ceny. Určitě nepřekvapí to, že se hraje o TWIST sady, když je ústředním tématem TWIST potažmo RadioMobil. První cena je TWIST sada s mobilním telefonem Nokia 3210, druhá TWIST sada obsahuje Siemens C35i a třetí, nový typ mobilního telefonu Alcatel (který je mimochodem velmi vydařený). Účastníci, kteří se umístí do 50. místa obdrží každý vstupenku na "Noc reklamožroutů".

Položme si otázku, jaké mají tyto akce vlastně význam? Dle mého názoru se na to lze dívat z několika úhlů. Jedním z důvodů je bezesporu získání několika stovek více či méně kvalitních reklamních pruhů za hubičku. Co si budeme povídat, vytvořit kvalitní reklamní pruh renomovaným studiem stojí tisíce korun.
Ale to není v případě této soutěže prvořadé, o čemž svědčí, že se snaží RadioMobil tuto soutěž na Internetu relativně masivně propagovat a to stojí nějaké peníze (dost peněz). Cílem bude asi dohnat lidi ke kreativitě, donutit je, aby si hráli, ostatně je známý fakt, že lidová tvořivost je bezmezná. Navíc jak si lépe zafixovat slogan, než s ním začít pracovat?

Pokud se na soutěž podíváme z druhé strany, rozhodně na tom neprodělá ani vítěz soutěže. Jednak dostane mobil a je více než pravděpodobné, že bude vítězný reklamní pruh použit pro komerční účely. Mobilní operátoři na reklamě zrovna nešetří, z toho plyne, že bude banner skutečně vidět a autor si něm bude moci udělat dobré jméno.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Design  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: