Samsung European Forum 2013 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Samsung European Forum 2013

7. února 2013, 08.53 | Letošní evropskou konferenci uspořádala společnost Samsung Electronics, Co., Ltd., v Monaku a představila na ní řadu novinek z veletrhu CES´13. Prohnutý OLED televizor jsme sice neviděli, zato svou evropskou premiéru v auditoriu kongresového centra Grimaldi Forum měla Smart TV F8500. Samozřejmě nechyběla ani zajímavá foto-video technika.

Samsung Forum 2013 - Kongresové centrum Grimaldi Forum

 

Na evropské konferenci Samsung v bohatém programu „Home Story“ představil své technologické novinky určené pro domácnosti. A zahájil těmi nejzákladnějšími produkty pro každou moderní domácnost, což jsou pračky, chladničky, ledničky. Zcela první byla živá prezentace pračky WF80F5E s technologií Eco Bubble, která využívá generátor vzduchových bublin a umožňuje efektivně a účinně prát při teplotě 15 °C.

 

Samsung Forum 2013 - zahájení

 

Nás ale přirozeně zajímala hlavně druhá část programu, zaměřená na zobrazovací techniku. Nicméně fórum mělo široký záběr, odpovídající širokému zaměření společnosti Samsung. Předvedeny tudíž byly i UHD televizory s velkou obrazovkou, fotoaparát NX 300 s objektivem 45 mm 2D/3D a dalším příslušenstvím nebo notebooky Chronos řady 7 a mnoho produktů pro lékařství, kanceláře a firmy, a to včetně nových výkonných laserových tiskáren.

 

Samsung Forum 2013 - vybavení moderní domácnosti od A do Z

 

V úvodním proslovu Seok-Pil Kim, president a výkonný ředitel Samsung Electronics Europe, řekl: „Vytvořili jsme nové, uživatelsky pohodlnější produkty, od hlasového a pohybového ovládání televizorů až po vícebodové dotykové displeje na tabletech a smartphonech, se kterými na sebe mohou lidé a přístroje vzajemně reagovat. Cílem tohoto roku je pomoci lidem odhalit svět možností. Chceme je potěšit nejen tím, že přineseme očekávané, ale i možnostmi, o kterých se jim nikdy ani nesnilo.“

 

Seok-Pil Kim, president a CEO Samsung Electronics Europe

 

Ve druhém bloku prezentací měly jasnou převahu televizory a monitory a vůbec svět domácí zábavy. Je to přirozené. Většina lidí tráví u televizoru, případně sledováním filmů, sportovních přenosů nebo koncertů na jiných zobrazovacích zařízeních relativně mnoho volného času. Proto také na veletrhu spotřební elektroniky Samsung představil celé řady televizí s velkou obrazovkou, včetně prvního 85palcového modelu UHD TV 85S9, UHD – Ultra High Definition TV. Evropská premiéra tohoto velkoplošného televizoru byla jedním z vrcholů Samsung European Fora 2013. Klíčovým produktem je ovšem Smart LED TV F8500, první televizor se čtyřjádrovým procesorem a mimořádně tenkých designem, a velmi zajímavá je také uživatelsky přívětivá technologie S-Recommendation s hlasovou interakční schopností, která vhodně navazuje na rozsáhlou produktovou nabídku a potvrzuje vedoucí pozici Samsung v kategorii Smart TV.

 

Michael Zoeller, director, European Sales and Marketing TV+AV, in action

 

Velkoformátový televizor S9 UHD TV propojil technologii s uměním a vytvořil nadčasový „Gallery Design“. Ve srovnání s Full HD televizorem nabízí Samsung TV S9 čtyřikrát vyšší rozlišení a je vybaven zdokonalenou technologií, díky níž dosahuje extrémně vysokého kontrastního poměru a zobrazuje sytější černou, zářivější bílou a velmi působivé, živé barvy. Samsung UHD TV nabízí čtyřnásobný počet pixelů oproti stávajícímu rozlišení 1080p a lépe zobrazuje jemné detaily. Navíc přímo do rámu televizoru jsou zabudovány 120wattové reproduktory, které poskytují kvalitní ozvučení. Produkty UHD TV disponují algoritmy na změnu rozlišení a jsou schopny konvertovat HD a Full HD obsah do UHD rozlišení.

 

televizory byly na Fóru nejfrekventovanější produkty - jako v životě

 

V reakci na potřeby zákazníků, kteří chtějí držet krok s nejnovějšími technologiemi, představila společnost Samsung funkci Smart Evolution Kit, určenou pro své chytré televizory. Tento inovativní princip se postará o upgrade televizoru, který díky němu získá vlastnosti televizoru z nabídky 2013. Spotřebitelé si mohou užívat nejnovější Smart TV funkce aniž by si museli koupit novou televizi.

 

ještě širší možnosti nových Smart TV

 

Každý z nových Samsung televizorů nabízí nový svět možností v hledání, navigaci a ovládání. Samsung S-Recommendation s možností ovládat televizor hlasem, funguje jako osobní průvodce k objevení nového a personalizovaného obsahu na Samsung Smart TV. 

 

S-Recommendation kontroluje preferovaný obsah napříč různými službami včetně vysílání TV, přehrávaného vyhledávaného obsahu, aplikací, sociálního obsahu a lokálně uloženého obsahu z osobních zařízení, aby zajistil, že je vždy co sledovat.

 

Prostřednictvím Voice Interaction může spotřebitel k ovládání TV používat běžný jazyk. Diváci jednoduše vysloví příkaz, aby jim televize našla aktuálně dostupný obsah podle herce, názvu nebo žánru, a ta jim poskytne doporučení. Vyhledávač shromáždí výsledky ze všech dostupných on-air, on-demand nebo app služeb. 

 

Vylepšená funkce Smart Hub chytře organizuje divákovi programy do pěti panelů – On TV, Movies & TV Shows, Photos, Videos & Music, Social a Apps. V České republice budou zpřístupněny nejdříve 3 panely – Photos, Videos & Music, Socia a Apps, později by se do nabídky mely přidat také panely On TV a Movies & TV Shows.

 

Aby společnost Samsung nabídla audiovýkon odpovídající jejím špičkovým obrazovkám, představila HW-F751, první audiosystém AirTrack na světě s elektronkovým a digitálním zesilovačem. Systém HW-F751 kombinuje to nejlepší z analogové a digitální technologie. Výsledkem je čistý a přesný zvuk prakticky bez zkreslení. Díky svému elegantnímu a jednoduchému designu se systém HW-F751 stane vhodným doplňkem každého obývacího pokoje.

 

Samsung Smart Camera NX plus příslušenství

 

V oblasti Smart Camera byl představen hlavně nejnovější přírůstek řady systémových kompaktních fotoaparátů s výměnnými objektivy NX – NX300. Ten může být nově vybaven objektivem NX 45 mm 1:1,8 2D/3D, který představuje první 3D systém ve spotřebitelské kategorii schopný zachytit fotografie i nahrávat Full HD 1080p videoklipy a otevírá tak bránu do fantastického světa prostorového zobrazování. Představeno bylo také různé příslušenství pro zobrazovací systém Samsung NX a model NX300 v atraktivním provedení – s využitím uhlíkových kompozitů, drahých kovů včeně zlata, anebo s koženým povrchem.

 

velkému zájmu se opět těšilo 3D zobrazování

 

O 3D zobrazování byl tradičně velký zájem. Nově mohou spotřebitelé pro tvorbu obrazu s trojrozměrným efektem využít objektiv Samsung NX 45 mm 1:1,8 2D/3D.

 

NX300 v exkluzívním provední 

 

Vybraným novinkám z období těsně před CES´13 i těm, které Samsung představil na veletrhu, jsme se na našich portálech už přirozeně věnovali. Byl to především nový systémový kompaktní fotoaparát s výměnnými objektivy NX300, také 45mm 2D/3D objektiv, umožňující pořizovat obraz s prostorovým efektem, dále pak nové kompakty řady WB, chytré stylové kompakty a také jedna ze dvou nových videokamer. A postupně se podíváme podrobněji i na další zajímavé produkty.  

 

televizory dominovaly i na výstavě

 

Nová produktová řada počítačů Samsung určená pro Evropu zahrnuje dvě novinky: notebook Série 7 Chronos a přenosný ultrabook Series 7 Ultra. Série 7 Chronos poskytuje profesionální výkon v tenčím a lehčím provedení, je vybaven čtyřjádrovým procesorem a dále také novým softwarovým řešením RAMaccelerator, které umožňuje dosáhnout až 150% zrychlení při zobrazování internetových stránek i práci s aplikacemi, takže nový notebook zcela bez problémů nahradí stolní počítač. Displej přístroje s úhlopříčkou 15,6 palce a rozlišením Full HD podporuje vícedotykové ovládání s až deseti doteky najednou. V notebooku Samsung Série 7 Chronos se nekompromisní výpočetní výkon snoubí s elegantním vzhledem s tloušťkou pouhých 20,9 mm. Podsvícená klávesnice a baterie s výdrží až 11 hodin umožňuje uživatelům pracovat kdekoli a po delší dobu.

 

Samsung European Forum 2013

 

Samsung Series 7 Ultra disponuje ultratenkým hliníkovým šasi, baterií s výdrží až osm hodin, displejem o velikosti 13,3 palců s rozlišením Full HD a podporou vícedotykového ovládání, rychlým procesorem i5 / i7 a SSD s kapacitou až 256 GB SSD a operačním systémem Windows 8. 

 

V oblasti monitorů Samsung představil LED model série 9 (S27B970) s jedinečnou kombinací výkonu, designu a obrazové kvality. Má rozlišení quad-HD, které je schopno zobrazit čtyřikrát více detailů než rozlišení HD. Monitory produktové řady Série 9 jsou individuálně zkalibrovány profesionálními techniky společnosti Samsung a dokážou zobrazit nejjemnější detaily a nejjemnější barevné přechody při nejširším zorném úhlu ze všech monitorů Samsung. 

 

notebooky, zařízení pro školy a výuková centra, kanceláře, firmy, medicínskou oblast

 

Prezentace představily také inovace pro malé a střední firmy. Jednalo se například o tiskárny Xpress Série M2875 a ProXpress Série M4070, které využívají nejvýkonnější procesory, jaké jsou pro firemní tiskárny k dispozici, a to Cortex-A5 s až 128 MB pamětí. Tisk má díky tomu rychlost 28–40 stran za minutu. A technologie ReCP vyvinutá společností Samsung zaručuje čistý, ostrý a přesný tisk. Technologie také doostřuje okraje grafických objektů a zlepšuje čitelnost textu v inverzních barvách.

 

Samsung European Forum 2013 - Grimaldi Forum poblíž monacké Promenády šampionů F1

 

Samsung European Forum 2013 v kongresovém centru Grimaldi Forum, které je vybudováno poblíž známé Promenády šampionů Velké ceny Monaka F1 a vyhlášené orientální zahrady.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Rubriky  » Ze společnosti  

 » Aktuality  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: