Ricoh Aficio AP305 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Ricoh Aficio AP305

6. prosince 1999, 00.00 | Nová barevná tiskárna společnosti Ricoh nabízí netradiční řešení pro stolní barevný tisk.

Prostřednictvím společnosti Impromat se dostává na náš trh nová síťová barevná A3 tiskárna Aficio AP305. Svou rychlostí pěti barevných stránek za minutu nebo 17 černobílých v profesionální kvalitě pomůže svým uživatelům stihnout krátké termíny schůzek, prezentací nebo porad.

AP 305 Vysoké rychlosti dosahuje zejména díky výkonnému procesoru s dvojnásobnou šířkou komunikačního kanálu, než kterou disponují poslední modely osobních počítačů. Proto lze v jednom okamžiku tisknout i zpracovávat následující dokument v řadě. Výkon procesoru může být využit i pro bezeztrátovou kompresní metodu, což vede ke zvýšení kvality tisku.

Zabudovaný senzor rozlišuje, zda jeden dokument neobsahuje černobílé i barevné stránky. Pokud ano, černobílé stránky jsou tištěny rychleji než barevné, což není obvyklým případem. Dokumenty obsahující grafiku i text jsou tištěny v optimálním nastavení, které vyhovuje oběma způsobům prezentace. Grafika se vykresluje s použitím jemnějších odstínů, zatímco text vyžaduje nastavení větší jasnosti a přesnosti.
Dokumenty produkované novou AP305 jsou ostré a přesné díky rozlišení 600x600 i 256 stupňům barevných odstínů. Speciální pás nanáší všechny barvy včetně černé během jedné operace, částečky černého toneru jsou extrémně malé (5,5 tisícin milimetru) a mají nízkou odrážecí schopnost (písmo se neleskne). Zvláštní funkce nazvaná Thin Line Mode pomáhá lépe tisknout tenké, zvýrazněné nebo diagonální linky. Tato vlastnost je obzvláště vhodná pro grafy, umělecké náčrty nebo systémy CAD.

Konstruktéři se při návrhu nového výrobku snažili o co nejlepší uživatelský komfort - všechny úkony včetně údržby jsou přístupné z přední strany.

Nové Aficio má výjimečně malé a kompaktní rozměry (66 x 57 cm), zásobu papíru pro 250 až 1300 listů a podavač s kapacitou pro 50 listů.

Tiskárna disponuje původním jazykem Ricoh IPDL-C pro popis stránek, který zaručuje svižný přenos dat z počítače do přístroje. Sledování stavu přístroje v síti má na starosti Aficio Manager for Client. Šetření energií zajišťuje specifikace Energy Star.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Stolní tiskárny  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: