Quark si sype popel na hlavu - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Quark si sype popel na hlavu

22. března 1999, 00.00 | Quark se patrně cítí ohrožen ze strany Adobe a tak nejen, že propouští svůj management, ale představuje novinky z QuarkXPressu 5.0 a zcela nové programy, které mu mají zajistit pokračování úspěchu na trhu.

Patrně nejvýznamnější událostí letošního Seybold semináře, který se konal na začátku března, bylo představení programu InDesign, kterému se podrobněji věnujeme ZDE. Pochopitelně, že tak významná událost nezůstala bez odezvy také ze druhé strany barikády - společnost Quark si vzala slovo druhý den ráno a na středeční prezentaci představil Tim Gill technický ředitel Quarku vizi dalšího rozvoje své společnosti, která se již nehodlá úzce specializovat na jeden hlavní produkt, ale chce zákazníkům nabídnout kompletní řešení. Podle jeho slov je však nyní hlavním cílem zachovat QuarkXPress jako hlavní nástroj pro předtiskovou přípravu - a to jak pro platformu Windows, tak Mac. Současně stručně představil novinky v připravované verzi QuarkXPress 5.0, která na sebe nenechá dlouho čekat. Podle jeho slov bude pětka obsahovat vylepšenou podporu pro PDF a především také nový způsob vytváření PDF souborů. Gill také přislíbil podporu SVG standardu WWW konsorcia. Quark Publishing System by měl být letos v létě obohacen o podporu standardních SQL databází a protokolu TCP/IP. Dalším významným produktem Quarku bude QuarkDMS.

Gill také stručně představil některé nové chystané produkty Quarku. Je to například program s kódovým označením Wrapture, který zahrnuje řadu nástrojů pro prohlížení designu obalů ve 3D a jejich možném exportu jako QuickTime VR soubory - tedy například pro účely multimediálních prezentací. Oblast obalů je podle slov pana Gilla pro Quark velmi významná, neboť QuarkXPress je využíván pro jejich vytváření, ale doposud chyběl nástroj pro realistické prohlížení vytvořených 3D produktů. Další nástroj s kódovým označením Cypress bude umět vytvářet databázové katalogy v prostředí programu QuarkXPress. Další z představených novinek je program s označením Mirum, který bude pomáhat optimalizovat obsah obchodních katalogů v závislosti na minulém příjmu z jednotlivých položek. Následovalo představení programu s kódovým označením Troika, který zahrnuje nástroje pro převod XML dat z dokumentu programu QuarkXPress do šablon www stránek, které je možné v reálném čase doplňovat dalšími informacemi. Za podceňování přístupu k Internetu byl Quark často kritizován a tak možná i v této oblasti nastávají lepší časy, pokud ještě není pozdě.

Zajímavý byl také závěr diskuze, kdy si pan Gill nasypal popel na hlavu, když na otázku týkající se kvality přístupu k zákazníkům a novinářům potvrdil, že servis zákazníkům byla oblast, kterou společnost prováděla patrně nejhůře a připustil, že překonání získané image potrvá velmi dlouhou dobu.

--

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Sazba  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: