Prohnutá OLED televize Samsung - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Prohnutá OLED televize Samsung

14. ledna 2013, 22.52 | Ve výstavní expozici Samsung na veletrhu spotřební elektroniky CES 2013 zaujal velkoplošný televizor s výrazným konkávním prohnutím, který nabízí obdobný vizuální zážitek jako velký panoramatický „biograf“ nebo „IMAX“. Použit je speciální panel OLED s délkou úhlopříčky 55 palců, tedy téměř 140 cm (přesněji 139,7 cm).

 

Prohnutý televizor poskytuje díky použitému novému displeji OLED kvalitní kontrastní obraz s velmi živými a pestrými barvami. Konkavita obrazovky, tedy zakřivení plochy dovnitř, zvětšuje rozsah pozorovacích úhlů a poskytuje kvalitnější obraz nejen uživateli, který sedí přesně ve středu televizoru, ale i těm, kteří ho sledují na obou jeho stranách.

 

Samsung prohnutá OLED TV

 

Prototyp Samsung Curved OLED TV ukazuje, jak si jeho výrobce představuje jeden směr vývoje televizních obrazovek blízké budoucnosti. Více informací nejen o tomto zakřiveném displeji OLED bychom mohli mít k dispozici během první poloviny letošního roku, ačkoli Samsung žádné oficiální termíny neuvedl. Nicméně představitelé firmy připomněli, že Samsung se věnuje vývoji inovativních řešení v oblasti displejů a televizorů dlouhodobě a připravuje nebo už i zavádí další nové technologie. 

 

Samsung prohnutá OLED TV

 

Jsou to třeba flexibilní ohebné OLED panely. Tyto nové displeje používají mimořádně tenkou plastovou desku místo skla a jsou nejen ohebné, ale také prakticky nerozbitné. Samsung také uvádí, že v současné době připravuje "zelený“ LCD panel s úhlopříčkou 10,1 palce, který bude mít spotřebu elektrické energie sníženu o 25 % při stejné kvalitě zobrazení jako předchozí model, 10,1palcový LCD panel s rozlišením 2560 × 1600 px/300 ppi.

 

Samsung prohnutý OLED televizor

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Rubriky  » CES  

 » Aktuality  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: