Pohodlné spektrální měření targetů s iCColor 200 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Pohodlné spektrální měření targetů s iCColor 200

18. září 2001, 00.00 | Potřebujete spektrální měření barev a nevyhovuje vám Spectrolino svou rychlostí? Pokud zůstanete u výrobků GretagMacbeth, může vám posloužit novinka iCColor představená na PRINTu 01.

Pokud potřebujete měřit barevné targety, měli jste donedávna na výběr ze dvou možností - rychlejší poloautomatické měření nebo pomalejší (a kvalitnější) automatické. Nyní uvádí GretagMacbeth přístroj pro automatické měření targetů. Přístroj se nazývá iCColor řady 200.


GretagMacbeth iCColor 200

Přístroj pracuje plně automaticky, s výjimkou prvotního vložení targetu, které se provádí ručně. Následně přístroj měří rychlostí 288 vzorků za 2 až 3 minuty. Díky speciálním značkám na targetu je zajištěna vysoká přesnost uchycení a následného čtení.

Stav měření se zobrazuje na velkém LCD displeji, který slouží zejména pro kontrolu správnosti uchycení a měření. iCColor 200 může komunikovat ve více jazycích, ovšem jejich počet zatím není znám.

Kromě měření targetů je možné měřit také jednotlivé barevné vzorky, přičemž přístroj dokáže měřit spektrálně reflektivní targety a dokonce denzitometricky průhledové vzorky.

Výrobce řadí přístroj do střední třídy k dříve uvedenému Eye-One Pro. Zatím není známa cena, výrobce pouze ohlašuje zvýhodněné balení s ProfileMakerem 4.

Hodnocení
Jednoznačně jde o zajímavý výrobek, který bude vzhledem k rozměrům targetů, a tedy i velikosti vzorků, spíše pro kvalitnější zařízení. Pokud se výrobci podaří udržet cena "střední úrovně", kterou má například Eye-One, mohlo by být toto zařízení zajímavé pro lepší grafická studia nebo jiné firmy s potřebou vytváření profilů.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: