PechaKucha Night Ostrava - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

PechaKucha Night Ostrava

3. října 2012, 22.58 | Už podeváté představí Ostravě projekt PechaKucha Night to nejlepší ze současné scény. Design, architektura, fotografie či móda, na „peča kuča“ se rozdíly mezi obory i generacemi stírají, což dokazují plné sály takových míst jako je kino Vesmír, Důl Michal nebo Nová radnice. A v sobotu 13. října zaplní PechaKucha Night prostor ještě neobvyklejší – evangelický Kristův kostel.

 

V prostoru evangelického kostela budou prezentovat své dílo designéři, architekti či fotografové. Jeden z organizátorů, Martin Lindovský, se k netradičnímu prostoru vyjádřil slovy: „Pokaždé nové místo konání, pokaždé překvapit a inspirovat, to jsou základy, na kterých stavíme ostravskou PechaKucha Night. Jsme vděčni za příležitost přenést jedinečnou atmosféru našich večerů do evangelického kostela a ukázat toto místo v novém světle, pozměněném kontextu. Bude zachována i nedílná součást konceptu PechaKucha Night – afterparty s DJ Formou, který bude hrát přímo pod oltářem. Takovou příležitost si prostě nesmíte nechat ujít.“

 

PechaKucha Night Ostrava

 

Koncept PechaKucha Night pochází z Japonska, odkud se licencemi rozšířil do více než 500 měst po celém světě. Jednotliví umělci představují své dílo v krátkých prezentacích a, protože jich během jednoho večera vystoupí zhruba desítka z nejrůznějších oborů, každý divák si najde to svoje. Mezi první potvrzená jména patří tentokrát Lukáš Veverka, motion designer, bývalý artdirektor ČT4 sport, nebo Rostislav Koryčánek, především ředitel Domu umění města Brna, ale také vydavatel časopisu Era21 a pořadatel mnoha diskuzí o architektuře a současném umění. K těmto dvěma jménům slibují organizátoři připojit osm dalších inspirativních osobností.

 

Projekt má za cíl účastníky seznamovat nejen se zajímavými nápady a díly, ale také mezi sebou. Součástí programu večera je proto neformální afterparty, kde se můžou diváci osobně setkat a diskutovat s prezentujícími a organizátory. Akce začíná v půl sedmé, samotné prezentace pak přesně ve 20:20. Vstup na večer je zdarma, kvůli velkému zájmu je však nutné mít vstupenku. Vstupenky budou k dostání v pondělí od 15:00 v kavárnách La Petite Conversation na Chelčického ulici, Daniel na ulici Žerotínova nebo klubu Vrtule v areálu VŠB. Informace o samotné akci, o hostech i fotografie z minulých PechaKucha Nights můžete nalézt na facebookových stránkách akce, nebo na oficiálních webových stránkách Pkno.cz.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Rubriky  » Ze společnosti  

 » Aktuality  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: