Otevření nové galerie Polagraph - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Otevření nové galerie Polagraph

7. září 2012, 09.28 | Galerie Polagraph vznikla díky spolupráci projektů PolaroidLove, Paragraph a my dear deer a nachází se v ulici Husinecká 14 na pražském Žižkově. Jedná se o malou fotografickou galerii spojenou s obchodem s produkty tří spolupracujících značek. Na místě tudíž bude možno zakoupit fototechniku Polaroid, Impossible Project, Fujifilm nebo my dear deer, ale také ručně vyráběné diáře, bloky, fotoalba a další papírové zboží od Paragraph.

 

Projekt Polagraph je realizován „v srdci“ Žižkova, čtvrti, která se pomalu, ale jistě stává jakýmsi centrem mladého designu, umění a kultury v Praze. Galerie Polagraph bude fungovat jako malá výstavní fotografická galerie i jako místo k setkávání fotografů a nadšenců do instantní fotografie a lomografie. Bude hostit pravidelné výstavy nejen známých fotografů, kteří ke své práci využívají Polaroid, ale bude také reflektovat současnou podobu české fotografické scény, která se soustředí mimo hlavní „digitální proud“. Těšit se tak můžete na výstavy fotografií vzniklých kolódiovým procesem nebo na práce studentů fotografických škol.

 

Bude také místem pořádání pravidelných workshopů a besed na téma instantní fotografie, lomografie a dalších alternativních fotografických technik. Vzhledem k velikosti prostor půjde většinou spíše o komorní, příjemné a přátelské posezení v atmosféře malé nezávislé galerie.

 

Nedílnou součástí bude také obchod, ve kterém zájemci najdou vybavení pro fotografování Polaroidy (Polaroid, Impossible Project, PolaroidLove, FujiFilm a další), lomografii (Holga, fotoaparáty my dear deer, kinofilmy, svitkové filmy a další), ale také produkty projektu Paragraph, jenž se soustředí na kvalitní ručně vyráběné papírové a textilní zboží (diáře, skicáky, zápisníky, fotoalba, plátěné tašky a reklamní předměty), k jejichž výrobě využívá spolupráci se sociální firmou Semitam a zaměstnává lidi znevýhodněné na trhu práce, jako například ženy, které vyjdou z vězení.

 

Součástí Polagraphu je také fotoateliér, který se nabízí k využití pro realizaci nejrůznějších tvůrčích nápadů a projektů. Ateliér provozovatelé galerie sdílí s Grove Studiem a budou v něm fotografové PolaroidLove i Grove Studia připraveni pomoci s projekty všech, kdo o to projeví zájem. Majitelé vás srdečně zvou na „otvírací párty“, během které si můžete prostory Polagraphu prohlédnout ještě před otevřením. „Opening-party“ galerie Polagraph je spojena s oslavou narozenin projektu PolaroidLove a s vernisáží výstavy, zobrazující průřez fotografiemi, které vznikly během dvou let jeho existence. Můžete se těšit na mnoho zajímavých hostů, příjemnou atmosféru malé nezávislé galerie, skvělé občerstvení a samozřejmě také na zaváděcí ceny a speciální narozeninové nabídky produktů PolaroidLove a první diáře Paragraph na rok 2013.

 

Slavnostní otevření galerie Polagraph se uskuteční ve čtvrtek 20. září od 18 do 22 hodin na adrese Husinecká 14, Praha 3 – Žižkov.

 

žižkovská galerie Polagraph

 

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Ze společnosti  

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Aktuality  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: