OneVision na PRINT 01 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

OneVision na PRINT 01

11. září 2001, 00.00 | Veletrh PRINT 01 je v plném proudu a jako na běžícím pásu k nám proudí novinky z oblasti předtiskové přípravy. Firma OneVison oznamuje dva nové moduly pro své programy.

Na veletrhu PRINT 01 se oznamují důležité novinky v oblasti tisku a předtiskové přípravy. O některých jsme již psali (AgfaJety, Preps), jiné jsou teprve čerstvé.

OneVision je známý výrobce automatizačních a kontrolních nástrojů Asura, Solvero (u nás distibuje Macron Systems). Asura je nástroj pro automatické zpracování PostScriptu nebo PDF. Nástroj kontroluje chyby a snaží se je automaticky opravit. Soubory poté dělí na vyhovující a nevyhovující. Program nově dokáže kontrolovat také komprimované soubory ZIP, TAR nebo GZ. Výhody programu se poznají zejména při výrobě novin, kde je třeba rychle kontrolovat spousty různých souborů.

Solvero je naopak nástroj pro manuální editaci postscriptových souborů (PS, EPS, PDF aj.) a zobrazení na obrazovce před tiskem nebo dalším použitím. Solvero je 100% WYSIWYG a dokáže soubory zvětšovat až na 80 000 %, díky čemuž můžete odhalit případné nedostatky. Nástroj je vhodný pro tiskárny pro kontrolu souborů před osvitem. Oba nástroje využívají RIP Jaws, který zvládá PostScript 3.

Novinky
Na veletrhu PRINT 01 byly představeny moduly Garda a PlugWEBin, které slouží pro rozšíření obou nástrojů (podobně jako třeba PlugIMPOSEin po archovou motnáž). Garda je modul pro monitoring programu Asura (ve skutečnosti je to samostatná aplikace, ale bez modulu Asura nemá smysl). Garda má za úkol sledovat, jak Asura pracuje, kolik má paměti, zda má další dostupnou paměť a zda běží další procesy. V případě problémů posílá e-maily nebo dokonce dokáže restartovat server. Modul je dostupný pouze pro Windows NT nebo 2000, ale ne pro MacOS X Server. Důvodem je skutečnost, že tyto funkce jdou pod MacOS X řešit jako služby.

Jako další proces může běžet například PlugWEBin, což je další novinka. Tento modul převádí soubory PDF, EPS nebo PS do formátu HTML, přičemž zachovává originální vzhled (včetně textů, obrázků nebo fontů). PlugWEBin využívá výhod CSS, pro určení použitého písma, automaticky převádí obrázky na GIF a automaticky vytváří náhledy stránek. Modul je možné použít s programy Asura nebo Solvero.

Závěr
Nástroje firmy OneVision jsou poměrně drahé, ale dokáží zajímavé věci. V ČR se hodí spíše do míst, kde je vyšší koncentrace vstupních souborů - noviny, časopisy. Tam je možné využít automatizace, kterou nabízí Asura, nebo úprav zdrojových souborů v Solveru.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: