Olympus Stylus VH-410 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Olympus Stylus VH-410

26. srpna 2012, 22.14 | Snadno použitelný kompakt VH-410 je levnější verze modelu VH-515. Má 16Mpx snímač CCD, nikoli 12Mpx BSI-CMOS, 5× optický zoom 26–130 mm, nikoli 8× 25–200 mm, a namísto Full HD videoklipů s kompresí H.264 (1080p @ 30 obr./s) umožňuje snímat pouze Motion JPEG HD/720p. Displej mají oba modely stejný, dotykový typu TFT LCD s úhlopříčkou 3 palce a rozlišením 460 kpx.

Displej umožňuje jednoduché, intuitivní dotykové ovládání včetně snadného a rychlého zaostření na objekt (i v pohybu – Tracking AF) v libovolném místě obrazovky a samotného pořízení snímku. A obdobně jej lze používat pro snímání HD videozáběrů, Panoramatický program pro snadné snímání a automatické skládání panoramatických obrázků, režim detekce tváří a korekce stínů pro správně exponované obličeje, inteligentní automatický režim (i-Auto) i scénické programy.

 

dotykový displej

 

Fotoaparát je vybaven obrazovým snímačem CCD formátu 1/2,3 palce s rozměry 6,17 × 4,55 mm) a s rozlišením 16 milionů efektivních pixelů. Segment snímače je součástí systému optické stabilizace obrazu tyu Sensor-shift. Poměr stran obrazu 4:3 lze změnit na širokoúhlý 16:9. Elektronický obvod je vybaven  procesorem TruePic III+.

 

Video formátu Motion JPEG má maximum HD/1280 × 720 px se snímkovou frekvencí 30, nebo 15 obr./s a s možností přepnout na rozlišení 640 × 480 px a 320 × 180 px (také á 30, nebo 15 obr./s). Mikrofon i reproduktor jsou monofonní. Pro snímání videoklipů je k dispozici i konvenční tlačítko označené červeným piktogramem videokamery, nikoli červeným či oranžovým puntíkem. 

 

Snímky ve formátu JPEG a videoklipy lze ukládat na paměťové karty SD, SDHC i SDXC, k dispozici je i vnitřní paměť s kapacitou 38 MB a zajištěna je také kompatibilita s kartami Eye-Fi pro automatické odesílání pořízených snímků do počítače nebo na internet s využitím technologie Wi-Fi.

 

Olympus VH-410

 

Objektiv je pětinásobný širokoúhlý optický zoom 4,7–23,5 mm 1:2,8–6,5 a po přepočtu na 35mm formát odpovídá rozsahu 26–130 mm. K dispozici je i funkce až čtyřnásobného digitálního zoomu.

 

Vícebodový systém automatického zaostřování pracuje metodou detekce kontrastu a nabízí funkce jako sledování vybraného objektu Tracking AF, detekce tváří v záběru a ostření dotykem na displej. Normální rozsah zaostření je od 60 cm do nekonečna, v makrorežimu je nejkratší zaostřovací vzdálenost 5 cm.

 

Pro měření expozice jsou na výběr dva režimy měření, vícesegmentový a bodový. Citlivost ISO lze nastavit na hodnoty 100, 200, 400, 800 a 1600. Pro vyvážení bílé barvy je k dispozici pět režimů a možnost provést vyvážení uživatelsky. Zabudovaný elektronický blesk má maximální dosah 4,7 m.  

 

Olympus VH-410  shora

 

Pro fotografování je možno použít pohodlný samočinný režim i-Auto, pružnou programovou automatiku, scénické režimy (Portrét, Krajina, Noční scéna, Noční scéna s portrétem, Sporty, Interiér, Svíčka, Autoportrét, Západ Slunce, Ohňostroj, Jídlo, Pláž & sníh, Dokumenty, Domácí mazlíčci) a programy Beauty & Make-up a Panorama. Režim souvislého snímání má maximální rychlost 1,5 obr./s.

 

Nechybí nabídka Magických filtrů pro dodání speciálních efektu fotografiím i videoklipům: Punk, Pop Art, Camera obscura, Kresba, Rybí oko, Jemná kresba a Záře světel (jen foto), Akvarel, Vodní hladina, Miniatura. A k dispozici je samozřejmě [ib] software pro prohlížení, přehlednou archivaci a vyhledávání fotografií podle zvolených tváří, místa pořízení nebo události.

 

barevné verze

 

Pro připojení je vybaven rozhraním USB 2.0 (480 Mbit/s), které je určeno i pro dobíjení lithium-iontové baterie LI-50B. Přístroj má přibližné rozměry 10 × 6 × 2 cm a i s baterií váží 152 g.

 

Olympus VH-410 bude v prodeji od října 2012 a bude nabízen v modrém, růžovém, „stříbrném“ a černém barevném provedení.

 

_______________________________________________________________________________________ 

Megapixel - logoChcete znát názor prodejce, zhlédnout krátkou videoprezentaci prodejního balení, znát aktuální prodejní cenu a vidět nové snímky z kompaktního fotoaparátu Olympus VH-410?

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Digitální fotografie  

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Digitální video  

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Aktuality  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: