NOSTRESS GALLERY: Ethiopia, triebs in the Omo Valley - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

NOSTRESS GALLERY: Ethiopia, triebs in the Omo Valley

20. června 2012, 15.52 | Ve čtvrtek 21. června 2012 zahajuje vernisáží pražská NOSTRESS GALLERY výstavu fotografií Hanse Silvestera s názvem Ethiopia, triebs in the Omo Valley. Výstavu můžete zhlédnout do 30. září 2012.

Fotograf Hans Silvester, který v Praze vystavuje poprvé, zavede návštěvníky až ke kořenům naší civilizace. V Etiopii v Riftovém údolí, kde byla nalezena fosilie zvaná Lucy a jedny z nejstarších kořenů lidstva, objevil kmen Surmů. Mapoval rozlehlé oblasti řeky Omo a životy pastevců, jejichž tradice se tisíce let nezměnily. Fascinovalo ho jejich malování po těle, které zdědili po svých předcích, tradice a zvyklosti. Každoročně se k nim vracel, aby nakonec získal jejich důvěru. Tu zúročil svými unikátními fotografiemi, jimiž zdokumentoval život kmenů – zapomenutých předků naší civilizace. Jejich osud podléhá silným vlivům turismu, peněz a sousedního Súdánu. Tato unikátní fotografická výstava zkušeného fotografa, publicisty a spisovatele se díky NOSTRESS Gallery poprvé objevuje v Praze.

 

NOSTRESS GALLERY: Ethiopia, triebs in the Omo Valley

 

Hans Silvester je člen Rapho Agency a z oblasti Omo, kterou navštěvuje několikrát ročně, přivezl nezapomenutelné fotografie místních kmenů a jejich zvyklostí. Dlouhá léta publikoval v časopise Geo. Je autorem padesáti knih. Vystavuje pravidelně od roku 2004, nyní je poprvé v Praze. Výstavu v pražské NOSTRESS Gallery můžete navštívit od 21. června do 30. září 2012.

 

H. Sivester in NoStress Gallery Prague

 

Kmeny z etiopského údolí řeky Omo


První návštěva jižní Etiopie, kterou Hans Silvester podnikl, byla motivována jeho touhou vidět a vyfotografovat kolébku lidství. S objevem Lucy, údajně 32 milionů let staré fosilie, je Riftové údolí pokládáno za jeden ze zdrojů lidstva. V rozlehlé oblasti podél řeky Omo žije přibližně patnáct kmenů pastevců, jejichž způsob života se nezměnil už celá staletí. Fotograf se zajímal hlavně o kmen Surmů, národ s přibližně třiceti tisíci lidmi. Jejich tradice malování po těle, kterou zdědili po svých předcích, jej fascinovala. Krůček po krůčku si na něj zvykli, když viděli, že se k nim vrací až třikrát ročně. Potřeboval velkou dávku trpělivosti, než se k nim dostal blíž a mohl fotografovat jejich tradice živoucího umění, které často připomíná moderní malbu. Jako sousedé Súdánu, který těží ropu, jsou národy z údolí řeky Omo vystaveny nevyhnutelnému pokroku „civilizace“. Otvírají se nové cesty, peníze nahrazují výměnný obchod, začínají se objevovat turisté a zóna vlivu zbraní se denně rozšiřuje.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Ze společnosti  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: