Myslbek: Art for Life - DREAM 2013 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Myslbek: Art for Life - DREAM 2013

29. září 2012, 23.13 | Od 19. října do 8. listopadu 2012 můžete v prostorách pražské Nákupní galerie Myslbek navštívit výstavu fotografií občanského sdružení Art for Life, které se už pátým rokem věnuje prevenci HIV/AIDS. Do kalendáře DREAM 2013, který poté vyjde v limitované edici, se zapojily i významné české a slovenské osobnosti.

 

Těšit se můžete například na Zuzanu Bydžovskou v úboru amerických fotbalistů a s nahým hráčem po boku, létající Terezu Černochovou nebo Daru Rolins, která si v kalendáři splnila svůj sen a stala se cukrářkou. Součástí výstavy bude také prodejní dražba těchto fotografií. Vernisáž k výstavě se uskuteční dne 18. října 2012 od 17 hodin v NG Myslbek.

 

Myslbek: Art for Life - DREAM 2013

 

Snové fotografie českých a slovenských osobností
odhalí v NG Myslbek výstava Art for Life 

 

V kalendáři Dream 2013, který vydává sdružení Art for Life, se objeví například Dara Rolins v roli cukrářky nebo Zuzana Bydžovská s nahým fotbalistou. Pro svou vernisáž, která se uskuteční již 18. října, si sdružení Art for Life vybralo Nákupní galerii Myslbek.

 

Dne 18. října 2012 proběhne v prostorách Nákupní galerie Myslbek vernisáž fotografií občanského sdružení Art for Life, které se již pátým rokem věnuje prevenci HIV/AIDS. Do kalendáře DREAM 2013, který poté vyjde v limitované edici, se zapojily i významné české a slovenské osobnosti. Těšit se můžete například na Zuzanu Bydžovskou v úboru amerických fotbalistů a s nahým hráčem po boku, létající Terezu Černochovou nebo Daru Rolins, která si v kalendáři splnila svůj sen a stala se cukrářkou.

 

Myslbek: Art for Life - DREAM 2013

 

Dne 1. listopadu se v Praze uskuteční dražba těchto fotografií, jejíž výtěžek poputuje právě na prevenci HIV. „Ve školách mají studenti o HIV velmi málo informací. Přesvědčujeme se o tom i na besedách, které pořádáme po celé republice. Příští rok bychom proto chtěli vytvořit například brožurku pro školáky,“ říká Bára Trojanová, předsedkyně občanského sdružení Art for Life.

 

Kromě známých osobností na fotografiích nemůžeme pominout fotografy, kteří se na projektu podíleli. Například kapelu Mandrage v dámských šatech fotil Jan Saudek, Matúš Tóth stojí za fotografií cukrářky Dary, Petr Kurečka si zase „pohrál“ se Zuzanou Bydžovskou coby fotbalistkou.

 

„I když se to někomu nemusí pozdávat, mám rád věci, které mají smysl. A myslím si, že ten, kdo může pomoci něčemu dobrému, by to měl dělat,“ vysvětluje spolupráci Jan Saudek.

 

Po vernisáži v NG Myslbek a následné dražbě budou fotografie od 9. listopadu k vidění v bratislavském centru Eurovea. V prodeji bude také diář, kde 12 finálních snímků doplní i fotky ze zákulisí či povídka Sylvy Lauerové, která je rovněž jednou z tváří kalendáře.

 

O Nákupní galerii Myslbek

Myslbek je nákupní zónou v historickém a zároveň nákupním srdci Prahy - v prestižní a slavnými značkami vyhledávané ulici Na Příkopě. Světové značky tu tradičně představují kolekce, které u nás nejsou jinde k dostání, a pro každou značku je obchod v této ulici jistou zárukou slávy a úspěchu. A Nákupní galerie Myslbek je umístěna v srdci této Mekky módy. Najdete tu obchody s oblečením mnoha stylů pro každý věk i příležitost, ale i obchody s kosmetikou a parfémy. Kromě notoricky známých obchodů, jako jsou H&M, Next nebo Intersport, tu najdete i exkluzivní kolekce značek Guess by Marciano, Escada Sport, Pepe Jeans, T.M.Lewin, Gant nebo Calvin Klein Underwear a mnoha dalších. V Nákupní galerii Myslbek je také k dostání přírodní kosmetika Korres a v prodejně Bibelot exkluzivní psací potřeby. Součástí Nákupní galerie je pak zóna s občerstvením, ve které se můžete občerstvit mimo jiné v pizzerii Coloseum nebo v japonské restauraci Umami.

 

O sdružení Art for Life

Sdružení Art for Life vzniklo v roce 2008. Svými aktivitami doposud na prevenci HIV získalo téměř milion korun. Každoročně pořádá sérii kulturních  společenských akcí, připravuje kalendář, na němž spolupracují významné české i slovenské osobnosti. V Česku bylo až dosud podle posledních údajů HIV zachyceno 1800 případů HIV. Jejich počet dlouhodobě roste.

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Ze společnosti  

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Aktuality  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: