KONEC DVD na obzoru ! - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

KONEC DVD na obzoru !

23. července 1998, 00.00 | Titulek zní možná trochu bulvárně a nepřesvědčivě, ale posuďte sami. Již několik let se hovoří o tom, jak DVD změní svět. Starým dobrým CD už mělo dávno odzvonit a ruku na sdrce, kdo z Vás má DVD doma ?

Titulek zní možná trochu bulvárně a nepřesvědčivě, ale posuďte sami. Již několik let se hovoří o tom, jak DVD změní svět. Starým dobrým CD už mělo dávno odzvonit a ruku na sdrce, kdo z Vás má DVD doma ? Kolik titulů je dostupných na našem trhu? Odpověď je prostá. DVD sice existuje, vyvíjí se, ale boom se zatím nekonal. Proč a jaká řešení se rýsují, o tom je následující článek.

DVD Všichni jistě dobře víte co je to DVD-ROM a jaké má vlastnosti ( Ne, no to se divím? ).Také Vás asi napadlo ( no koho ne ) , že filmy, které se na těchto médiích budou vydávat si bude každý chtít zkopírovat. Právě proto se HOLYWOOD rozhodl přestat tak horlivě podporovat toto médium. Ne, že by snad mělo toto médium zaniknout ( potom co se tak pěkně usadilo na světovém trhu ), ale hrozba kopírování donutila výrobce k jistému kroku, který se filmovým společnostem jistě bude zamlouvat. Totiž nová média budou mít sice stejnou kapacitu, ovšem velice krutou ochranu proti kopírovaní.

Po jednom shlédnutí filmu se film automaticky vymaže.To znamená, že to bude vlastně film na jedno použití ( jako všechno v dnešní době ). Problém je, že nová media na jedno použití nepůjdou přehrávat ve starších typech DVD přehrávačů (no upřímně řečeno docela dobrý nápad ne ).DVDčka budou sice levná ( údajně něco kolem 50 Kč), ale přehrát si ho budete moci jen jednou.Toto opatření překvapilo nejen nás spotřebitele, ale také výrobce DVD mechanik. Takže si myslím, že to bude ještě nějakou tu dobu trvat, než se tento nový standart dostane do Evropy. Jestliže někdo z vás vlastní DVD-ROM (no moc Vás asi nebude ), tak se nemusí zase tak bát. On ještě nějaký ten film na DVD-ROMu vyjde.

Ještě malá poznámka ke zkratce DVD. Má to být Digital Versatil (všestranný) Disk .No jak se zdá, tak změna názvu se trochu nezdařila.Původním názvem byl Digital Video Disk.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: