HP představila nové velkoformátové tiskárny - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

HP představila nové velkoformátové tiskárny

1. září 2000, 00.00 | 31.8. představila společnost Hewlett-Packard na Seyboldu 12 nových velkoformátových ink-jetových tiskáren, které budou k dispozici také na našem trhu za velmi zajímavou cenu.

31.8. představila společnost Hewlett-Packard na Seyboldu 12 nových velkoformátových ink-jetových tiskáren, které budou k dispozici také na našem trhu za velmi zajímavou cenu.

Společnost Hewlett-Packard je dnes nejvýznamnějším hráčem na poli velkoformátového ink-jetového tisku. Není proto divu, že uvedení celkem 12ti nových produktů na sebe přitáhlo zaslouženou pozornost. Podrobnější přehled jednotlivých produktů spolu s hlubší analýzou trhu s velkoformátovými tiskárnami přineseme začátkem příštího týdne. Dnes se můžete podívat na základní přehled nových produktů tak, jak byly představeny na včerejší tiskové konferenci.


Tisková konference HP, kde 31.8. představila v San Francisku novou řadu velkoformátových tiskáren

Low-end trh (technické aplikace)
Levné barevné řešení velkoformátového tisku pro architekty, projektanty a konstruktéry představují nové tiskárny HP Design Jet řady 500. Tiskárny jsou vyráběny ve dvou šířích tisku - 24 a 42 palců a jsou cenově na stejné úrovni s předchozí řadou 400 při větším množství příslušenství v dodávce a širším rozměru (model 42"). Pro grafické aplikace jsou tiskárny řady 500 dodávány pod označením 500 PS spolu se softwarovým RIPem nabízející funkce color managementu, emulace ofsetového tisku a snadného připojení k platformě Mac. Řada 500PS nahrazuje modely 488CA.

Mid-range trh (technické aplikace)
Pro malé pracovní skupiny v síti, samostatná konstrukční a projekční oddělení, která pro svou čárovou, vektorovou výplňovou i rastrovou grafiku potřebují produktivitu 10-20 tisků denně je určena nová řada tiskáren označených 800. Tiskárny jsou dodávány pro tisk ve dvou šířkách - 24 a 42". Řada 800 nahrazuje letité a známé DJ 700 a 750C. Pro grafické aplikace je pak určena řada 800 PS doplněná hardwarovým PS3 RIPem.

High-end (grafické trhy)
Z pohledu profesionálního pre-pressu jsou nejzajímavější tiskárny HP DesighJet řady 5000 vyráběné ve dvou formátech - 42 a 60".


HP DesighJet 5000 předváděná na stánku HP na veletrhu Seybold

Od roku 1996, kdy HP vstoupilo poprvé na trh grafického velkoformátového tisku s modely 2000 CP a 2500 CP tak letos dochází k finální obměně této známé, několikrát rozvinuté a funkcemi doplňované řady. A právě v této kategorii dochází k největším skokům: osminásobná rychlost tisku díky palcové hlavě s 512ti tryskami, použití šesti tiskových barev (CMYK a světlá Magenta a světlý Cyan), o 50% více inkoustu, šíře až 60" (1.5m), kompletní nastavení a správa přes web atd. Jednotlivé modely nabízejí využitelnou tiskovou plochu 1 resp. 1.5m a řada je rozdělena na modely 5000, které pro svou činnost potřebují externí RIP (kterém jsou ovšem schopné např. předat údaje o vlastní barevné kalibraci) a modely 5000PS, jejichž vlastní hardwarový RIP řídí výkonný PowerPC procesor. Začátkem příštího roku bude možné na tiskárně tisknout UV inkousty. Velmi zajímavá je i cena tiskáren, kde 42" model bez RIPu bude na našem trhu prodáván za cenu 299.000 bez DPH (s RIPem za 399.000 bez DPH).

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Stolní tiskárny  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: