Gigant prodává aneb Avid kupuje Softimage. - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Gigant prodává aneb Avid kupuje Softimage.

26. července 1998, 00.00 | Firmu Microsoft myslím není třeba představovat, ale něco málo o firmách Avid a Softimage si řekneme.

Společnost Microsoft ve většině případů druhé firmy kupuje, v tomto obchodu ale prodává. Společnost Avid Technology kupuje divizi Microsoftu firmu Softimage, kterou Microsoft koupil před čtyřmi lety. Celkový objem obchodu je 285 milionů dolarů a to v hotovosti a v akciích. Takže kromě peněz bude Microsoft vlastnit 9,1% společnosti Avid. V obchodních podmínkách jsou například i body, které zaručují, aby Microsoft nemohl koupit další podíl společnosti Avid po dobu dalších pěti let, a aby udržovala investice po dobu alespoň dalších tří let. Tento obchod obě firmy ohlásili 15.6.1998 (poznámka autora - omlouvám se, že to sděluji až nyní).

Firmu Microsoft myslím není třeba představovat, ale něco málo o firmách Avid a Softimage si řekneme.

Avid Technology
Jeden z hlavních dodavatelů v oblasti digitálních nástrojů na zpracování obrazu a zvuku, ať již se jedná o on-line nebo off-line systémy. V roce 1989 začala firma Avid s nelineárním střihovým systémem Media Composer, který znamenal převrat v post-produkčním procesu (doposud převážně analogovém). V roce 1994 Avid představuje Open Media Framework Interchange pro přenos a výměnu digitálních médií nezávisle na platformě. V roce 1995 se Avid spojuje s firmou Digidesign Inc. (zabývající se digitálním zvukovým softwarem) a s firmami zabývající se High-end paintovými, kompozičními a efektovými programi. Jedná se o firmy Parallax Software a Elastic Reality, která je známá hlavně svým bezkonkurenčním morphingem. Produkty obou těchto firem mají na svém kontě několik desítek filmů jako například Forrest Gump, Maska , Hvězdná brána, Akta X nebo náš český Akumulátor I.

Softimage
Firma zabývající se špičkovu 3D grafikou, zpracováním videa, 2D plošnou animací a postprodukcí. Firma Softimage byla založena v roce 1986 a v roce 1994 ji koupila společnost Microsoft. Nyní má okolo 300 zaměstnanců po celém světě. Softimage je známá především díky svým profesionálním animačním systémům 3D, 2D a Cartoon (Softimage 3D, 3D Extreme, Toonz, Eddie, Mental Ray, Render Farms, Digital Studio a další programy), které byli použity v mnoha filmech a klipech (Jurský park, Flintstones, Casper, Mutant nebo v klipu Go West či v klipu Šumu Svistu Aya Arriba aj.). Jen pro zajímavost v letošním roce na Ceně Akademie (Oskar) v kategorii speciální efekty mělo všech sedm nominovaných filmů co do činění s produkty firmy Softimage.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: