Fujitsu X Line - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Fujitsu X Line

5. prosince 2012, 00.08 | Společnost Fujitsu představila novou řadu desktopových zařízení X Line pro intuitivní využití a s dotykovým ovládáním, která zahrnuje počítače, tenké klienty a displeje. Řada X Line má jednotný a stylový vzhled, je založena na inovativních, do budoucnosti orientovaných technologiích, které usnadňují nasazení desktopové výpočetní techniky na moderně orientovaných pracovištích.

 

Fujitsu X Line je první homogenní řada desktopových zařízení, která usnadňuje adaptaci na rychlý proces změn na moderních pracovištích. Zařízení z řady X Line jsou vybavena dotykovými obrazovkami, podporují intuitivní ovládání a umožňují plynulé přecházení uživatelů mezi různými platformami a zařízeními. Zařízení také zaujmou vyspělou ergonomií a plnou integrací dotykového uživatelského rozhraní. Řada X Line zahrnuje tři samostatné skupiny produktů: počítač ESPRIMO PC, tenký klient FUTRO a displej DISPLAY X.

 

Fujitsu X Line

 

„Našim cílem bylo vytvořit řadu desktopových zařízení s extrémně dynamickým a luxusním vzhledem a za použití vysoce kvalitních materiálů včetně broušeného hliníku. Zároveň jsme se u řady X Line soustředili na vytvoření takových zařízení, která pouze nepoužíváte, ale se kterými doslova spolupracujete. Proto je u této designové koncepce tak důležitá vyspělá ergonomie, například aby uživatel dokázal nastavit displej jen s pomocí špičky prstu,“ uvedl Toni Koberling, hlavní designér Fujitsu Technology Solutions. A Jan Šplíchal, produktový a PR manažer Fujitsu Technology Solutions, doplnil: „Celá řada X Line má osobitý design a špičkové vlastnosti, například plnou podporu pro virtualizaci desktopu, vynikající obraz a integraci pro smartphony. Moderní prvky, jako dotykové obrazovky u PC a tenkých klientů, spolu s nejmodernějšími čidly přítomnosti, se řadí mezi inovace nové generace, které uživateli přinášejí intuitivnější a hlubší zážitek.“ 

 

Fujitsu X Line

 

Pod značkou Fujitsu X Line se představují tři samostatné řady produktů s all-in-one designem a počítačovou jednotkou zabudovanou přímo ve stojanu. Vlajkovou lodí mezi zařízeními řady Fujitsu X Line je model ESPRIMO PC, který je uváděný na trh se systémem Microsoft Windows 8 a plně podporuje a integruje všechny jeho funkce. Mezi standardní prvky modelu ESPRIMO PC i dalšího zařízení z řady X Line - tenkého klienta FUTRO - patří bezrámečkový dotykový displej s nastavitelnou výškou, úhlopříčkou 23 palců (58,4 cm) a rozlišením Full HD.

 

Fujitsu X Line

 

Displeje u PC i tenkého klienta FUTRO, včetně volitelné extratenké obrazovky o tloušťce pouhých 12 mm, je možné natáčet a naklápět v libovolném úhlu, včetně složení do zcela plochého tvaru pro sdílení prezentace během schůzky. Adaptativní regulace zohledňuje osvětlení okolí a zachovává optimální úroveň jasu obrazovky. Ultrazvukové čidlo ve stolním PC ESPRIMO X a tenkém klientovi FUTRO X dokáže detekovat odchod uživatele od stolu a následně provést přepnutí do režimu nízké spotřeby či počítač dokonce zcela uzamknout proti neoprávněnému přístupu. Díky integrovanému rozpoznávání obličeje je odemknutí počítače ESPRIMO X záležitostí pouhého podívání se na obrazovku. Jak je u značky Fujitsu takřka pravidlem, nabízí veškerá PC i tencí klienti řady X Line bezpečnostní prvky, jako jsou čip Trusted Platform Module, čtečka SmartCard a široké možnosti správy díky softwaru Fujitsu DeskView.

 

Fujitsu X Line

 

Ultravýkonný tenký klient FUTRO X Line je určený pro virtualizované nebo serverové aplikace. Napájen je přes jediný ethernetový kabel, což zajišťuje nejen minimální spotřebu, ale i větší pořádek na pracovním stole. FUTRO X Line nabízí stejně bohatý uživatelský zážitek jako ESPRIMO PC, včetně funkcí dotykové obrazovky, a umožňuje okamžitý přístup k back-endovým aplikacím bez jakéhokoliv prodlení. Tenký klient je dodáván s operačním systém eLux RL nebo Windows Embedded Standard s podporou špičkového softwaru pro správu Scout Enterprise. 

 

Třetím produktem z řady X Line je Fujitsu Display X. Tento displej má ostřejší a jasnější obraz a lepší energetickou účinnost než všechny předchozí modely. Současně umožňuje rozšířit koncepci X Line i na starší desktopová PC. Fujitsu Display X podporuje zobrazení obrazovky smartphonu prostřednictvím rozhraní MHL, které umožňuje používat smartphone v kombinaci s 23″ displejem a přitom zároveň nabíjet baterii telefonu přes MHL kabel.

 

Zařízení z řady X Line PC Esprimo X a Display X už jsou na českém a slovenském trhu dostupné, klient Futro X bude na trh uveden koncem tohoto roku. Základní pořizovací cena modelu ESPRIMO PC začíná na 23 370 Kč a zařízení Display X pak na 8070 Kč. Ceny jsou uvedeny bez DPH.

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Digitální fotografie  

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Digitální video  

 » Aktuality  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: