ExploreZip.worm nebezpečí také pro Macy? - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

ExploreZip.worm nebezpečí také pro Macy?

15. června 1999, 00.00 | Je současná virová hrozba v podobě ExploreZip.worm nebezpečím také pro Macy? V jistých situacích prý ano!

Současná virová hrozba v podobě mimořádně destruktivního viru ExploreZip.worm je aktuální především na platformě Windows. Zde se šíří prostřednictvím e-mailu, ke kterému je připojen soubor s názvem ZIPPED_FILES.EXE. Po jeho spuštění se vir aktivuje a nejen, že se rozešle na další e-mailové adresy z vašeho seznamu adres, ale začne pečlivě vybírat soubory na disku s příponou .c, .cpp, .h, .asm, .doc, .xls a .ppt, kterým nastavuje nulovou délku, čímž je samozřejmě smaže.

Podle zahraničních zdrojů (např. ZDE) může být virus v jistých situacích nebezpečím také na platformě MacOS. Je to zejména tehdy, kdy Mac sdílí soubory ve společné síti spolu s počítači PC, na kterých je virus aktivní. V takovém případě může virus smazat také soubory s uvedenými pécéčkovými příponami i na disku Macintoshe. Dalším možností nákazy je aktivování viru v poště v emulátoru PC.

Bližší informace o viru ExploreZip.worm naleznete například ZDE. Zejména uživatelům PC doporučujeme opravdu nespouštět .exe a .com soubory připojené k doručené poště. Vždyť v naší branži je toho na disku uloženo tak mnoho .....

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: