Dny tisku v Plzni - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Dny tisku v Plzni

2. června 1999, 00.00 | Místo účasti na veletrhu Embax pořádají společnosti různé alternativní akce. Macron má své Dny tisku. Že není zcela jednoduché podobnou akci uspořádat jsme se přijeli sami přesvědčit do Plzně.

Krátce po skončeném veletrhu Embax-Print ´99 uspořádala společnost Macron první akci s názvem Dny tisku. Smyslem série akcí je seznámit zákazníky s nabídkou firmy jiným způsobem, než prezentací na veletrhu, kterého se Macron nezúčastnil. První prezentace proběhla v Plzni a hostům byly představeny moderní technologie a produkty z oblasti přípravy tiskoviny včetně její produkce. Další aktivity, v rámci Dnů tisku, se uskuteční v červnu, a to 2.6.1999 v Ostravě, ve Zlíně pak 9.6.1999 a poslední setkání proběhne 23. Června 1999 v Českých Budějovicích.

K uspořádání několika prezentačních akcí Dny tisku se představitelé firmy Macron rozhodli po vyhodnocení výsledků z několika mezinárodních veletrhů EMBAX-PRINT. "Tiskařských veletrhů jsme se pravidelně zúčastňovali od roku 1993. Vždycky jsme měli veliký stánek, což bylo velmi nákladné. Také přístup organizátorů, a.s. Brněnské veletrhy a výstavy, který tím, že protěžuje zahraniční firmy nedává prostor k tomu, aby se etablovaly i malé, české firmy. Proto jsme se rozhodli uspořádat sérii akcí Dny tisku, s tím že se dostaneme blíž k zákazníkovi, nebudeme mu dodávat pouze holé zboží," konstatoval úvodem Luboš Dvořák, marketing manager firmy Macron.

Scénář prezentačních aktivit je vskutku bohatý a na své si mohou přijít nejen laici, ale také odborníci. Zástupci firmy hovořili, v jednotlivých blocích, o skenování, obecně vysvětlili co vlastně sken znamená. Porovnali bubnový skener s technologií CCD, informovali o nových směrech v oboru. Dále se přítomní mohli dovědět mnohé podrobnosti o způsobech a využití digitálních fotoaparátů a o současných technologických principech. Další přednáška byla zaměřena na moderní workflow, typy komunikačních spojů od ISDN linek, přes satelitní spoje až k mikrovlnným spojům, a to včetně rychlosti přenosu informací a výše finančních nákladů na jednotlivé systémy. Zajímavá byla i sdělení o možnostech komunikačních spojů v České republice a Evropě. Neméně zajímavými se jevily i bloky, zaměřené na digitální a digitalizovaný tisk a v neposlední řadě též odborný výklad na téma CTP. Jednotlivá témata byla doprovázena promítáním základního textu právě probíhající přednášky.

Společnost Macron lze pochválit za myšlenku a realizaci nápadu, jehož cílem je obsáhle informovat své současné i příští zákazníky. Nepříliš šťastně však byla zvolena forma jednotlivých přednášek, ovšem s připomínkou, že firma obdobnou akci uspořádala poprvé a v danou chvíli se nedokázala vypořádat s nedostatkem zkušeností s podobnými činnostmi. Problematickým se ukázal být nedostatek písemných podkladů pro hosty. Veškeré texty, promítané na plátno měli dostat účastníci v tištěné formě už před zahájením. Ne každý je schopen stenografovat a některé poznámky tak nutně vzaly za své, což se projevilo i minimálním množství dotazů. Dobré by bylo i zařazení ukázek, například promítnutí fotografie skeneru, o němž se právě hovořilo.

Velmi dobře zapůsobilo předvedení digitálního fotoaparátu, přestože výklad k němu byl postaven spíš s cílem prodat, nikoliv informovat o nové technologii. Přednášky by měly být vyvážené a pokud možno na stejné odborné úrovni. V Plzni byly totiž některé stylizovány více laicky, jiné výrazně odborně. Vzhledem k tomu, že není možné dopředu předvídat, na jak vysoké odborné úrovni budou hosté, přednášky by měly mít vyváženou mírnou dávku odbornosti, jinými slovy, aby porozuměl i laik a odborník se neurazil. Organizátoři si po akci některé, i zmíněné chyby uvědomili, takže lze očekávat, že další akce bude sloužit ku prospěchu nejen organizátorům, ale i všem, kteří se rozhodnou pozvání firmy přijmout.

V této souvislosti nelze nezmínit ještě jeden slabší moment plzeňských Dnů tisku. Přestože společnost Macron oslovila zhruba čtyřicet zástupců z firem, studií a tiskáren a všech čtyřicet pozvaných účast přislíbilo, k vlastní škodě se jich skutečně dostavilo pouze devět. Přestože jsme se sice zmínili o některých "porodních bolestech" prezentace, lze jednoznačně říci, že kvalitních informací mohli všichni získat velké množství.

--

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: