Diskuze nad InDesignem plní stránky Internetu - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Diskuze nad InDesignem plní stránky Internetu

7. června 1999, 00.00 | Adobe InDesign je očekáván s napětím - zastíní Quarka nebo ne? Co se o tomto pomyslném souboji šušká v zahraničí?

Nový lámací program Adobe InDesign ještě ani není na trhu a už se na internetových stránkách objevují ohlasy, reagující na představení produktu veřejnosti. Například na stránkách http://www.graphicpower.com/readercomments/qid.stm naleznete "Quark vs. InDesign Informal Survey" plný někdy až příliš horkých slov.

Velká většina diskutujících program vítá s tím, že snad přece jen skončí nadvláda Quarku. Jeden z titulků článku, uveřejněného 21. května 1999, dokonce zní: "Quark must Die" (Quark musí zemřít). Tak daleko celá situace jistě nedojde, ovšem někteří respondenti vyslovují stížnosti na nepříznivou obchodní politiku firmy, která stále prodává svůj produkt za nehorázné ceny. Jiní kritizují nedostatky programu, ty však lze nalézt i v jiných programech. Někteří z dopisovatelů o Quarku tvrdí: "…než si koupit novou verzi, raději pracujeme tak, jak jsme zvyklí, na verzi 3.32 a počkáme si na nový produkt firmy Adobe - InDesign". Kromě kritizované nepříznivé cenové politiky Quarku poukazují aktéři internetové diskuse také na nelepšící se situaci v tiskové podpoře včetně nákladného pořízení upgrade. Výrobce, podle nich, zřejmě vůbec nemyslí na udržení si zákazníka akceptovatelnou cenou produktu.

Na druhou stranu zaznívají hlasy nabádající ke zdrženlivosti - vždyť InDesign bude mít ve své první verzi jistě řadu nedostatků, které má jíž Quark dávno vypilované.

Ostatně s prvními zkušenostmi se s vámi podělíme již za cca 14 dní - v současné době testujeme v redakci oficiální betaverzi programu a s postřehy se samozřejmě podělíme. InDesign testujeme na obou platformách - jak na PC tak na iMacovi, takže naše závěry by měly být poměrně vyčerpávající.

Ostrá verze programu by jinak měla být na trhu v průběhu léta. Zatím se proto můžete zapojit do diskuze na http://www.graphicpower.com/readercomments/qid.stm.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: