Další změny u poskytovatelů služeb tiskárnám - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Další změny u poskytovatelů služeb tiskárnám

3. července 2001, 00.00 | Po Wam!Netu, Impresse a Viu prochází změnami i další firmy. Firma Printable oznámila zájem na zakoupení společnosti Colabria.

Po Wam!Netu, Impresse a Viu prochází změnami i další firmy. Firma Printable oznámila zájem na zakoupení společnosti Colabria. Co je ovšem v tomto případě přínosné, jedná se o zakoupení všech součástí včetně zákazníků. Podrobnosti transakce nebyly zveřejněny.

Collabria má v současné době přibližně 200 zákazníků, kteří využívají on-line služby (mezi zákazníky Collabrie patří například Ziff-Davis, vydavatel PC Magazine a dalších titulů, KPMG nebo Motorola). Předpokládá se, že asi 100-150 z nich bude zahrnuto do transakce. Někteří z těchto zákazníků generují 2 000-3 000 transakcí za měsíc. Transakce se týká programu PrintCommerce 3, přičemž aktuální verze má číslo 4. Collabria zatím nepotvrdila, kolik zákazníků zakoupilo nejnovější verzi programu PrintCommerce 4.0.

Printable je poskytovatel on-line služeb tiskárnám. Společnost tiskárnám nabízí možnosti začlenění on-line nástrojů do současných obchodních modelů, rozšiřuje nabídku jejich služeb, zlepšuje loajalitu zákazníků a rozšiřuje zisky.

Zahraniční komentátoři příznivě hodnotí zejména zakoupení kompletního řešení, tedy nejen "intelektuálního vlastnictví". Přesto zůstávají další otázky: jakou část firmy vlastně Printable koupil, co bude s novou verzí PrintCommerce 4 (tedy proč Prinable nekoupil tuto) aj.

Co je ovšem přínosné, nedochází k implozi dot-comů, ale jejich slučování, tedy, jak by řekl jeden moudrý muž, k jejich konsolidaci. Pro tiskárny v Americe je to jistě příznivá zpráva. Ale co tiskárny v České republice? Nějaké pokusy o on-line systémy už tady byly, ale zatím se příliš nerozšířily. Rozbor tohoto problému je ovšem námětem na další článek.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: