Bose SoundTouch - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Bose SoundTouch

22. září 2016, 16.45 | Posloucháte rádi hudbu? Jak by se vám líbilo poslouchat při přecházení z jednoho pokoje do druhého stále stejnou skladbu, kterou jste si vybrali?

Pokud si myslíte, že takový pocit můžete zažít jen s náročnou instalací, mýlíte se. Ale pěkně od začátku - v zásadě máte několik možností.

Restaurace, jiné komerční a některé soukromé prostory již při architektonickém projektu předpokládají rozvod hudby v rámci celého prostoru. Pokud se uvažuje kabelový rozvod, je třeba předem stanovit, ve kterém místě bude centrum audio aparatury a kde budou umístěny jednotlivé reproduktory. Příslušná instalace pak předpokládá zpravidla profesionální zapojení. Výhodou tohoto postupu již od začátku projektu je například možnost zakomponování reproduktorů do podhledů i v chodbách nebo jiných místnostech.

Většina z nás je však v jiné situaci - již bydlíme a jakékoli stavební úpravy jsou pro nás nepříjemnou komplikací. Právě proto vyvinula společnost Bose systém SoundTouch. Jedná se o nejjednodušší možné řešení rozvodu hudby s ovládáním pouhým dotykem - ať už samotného přístroje, nebo displeje smartphonu. Všechny produkty SoundTouch dokážou přehrávat muziku z populárních hudebních služeb, centrálního domácího úložiště nebo bezdrátově z telefonu či počítače.

 

Jak to funguje

Podle vlastních nároků na kvalitu reprodukce si vyberete audiosystémy do jednotlivých místností. Do dětského pokoje nebo kuchyně můžete zvolit malý designový systém SoundTouch 10, do obývacího pokoje větší a výkonnější SoundTouch 20 nebo 30. Každý z nich vás překvapí tím, jak mohutný a působivý zvuk dokáže vyloudit z malé krabičky. Pokud jste skutečně nároční posluchači, můžete zvolit i jiný, větší systém Bose s podporou SoundTouch, jako například soundbar kombinovaný s hlubokotónovým reproduktorem pro mohutné basy. Dalším krokem je instalace příslušné aplikace do vašeho chytrého telefonu. Všechny přístroje se během několika minut spojí prostřednictvím vaší domácí WiFi sítě do jediného celku a máte hotovo. Zkuste vymyslet něco jednoduššího.

Kdokoli z rodiny může od té chvíle bezdrátově v celém bytě pustit hudbu uloženou ve svém telefonu, v počítači připojeném na stejnou WiFi síť, z internetu, nebo z kabelem připojeného MP3 přehrávače. V aplikaci si zvolíte, ve kterých místnostech má hudba hrát a zda chcete slyšet v celém prostoru stejný hudební podkres, nebo pustit například v dětském pokoji jinou hudbu. Jako centrální ovladač, kterým ovládáte hlasitost a volbu hudby v jednotlivých zařízeních, lze použít buď přiložený dálkový ovladač, nebo jakýkoli z právě dostupných chytrých telefonů v rodině, případně můžete upravit hlasitost nebo zvolit jeden z oblíbených zdrojů zvuku stiskem tlačítka na přístroji.

 

Možnosti ve spojení s aplikací jdou však ještě dál. Pusťte si například doma hudbu ještě předtím, než vstoupíte do bytu, nastavte si příjemné vzbuzení internetovým rádiem, nebo jeden ze systémů jednoduše odpojte ze zásuvky a odneste ho na zahradu v rámci dosahu bezdrátové sítě. 

SoundTouch je nejjednodušší a zároveň nejpropracovanější systém, který umožňuje rozvést během několika minut hudbu po celém domě. Nemusíte ho kupovat najednou. Začněte tím, že si pořídíte malý systém do kuchyně. Když se vám bude líbit, kdykoli a rychle připojíte do hotové instalace další nový komponent. Takto jich můžete v rámci jedné WiFi sítě zapojit doma desítky.

 

O Bose jste pravděpodobně slyšeli, respektive zcela jistě jste slyšeli zvuk audiosystémů téhle společnosti. Produkty, které světu přinesl profesor a nadšenec psychoakustiky, pan Amar Bose, jsou proslulé tím, že z malých reproduktorů dokážou vykouzlit neskutečně bohatý a plný zvuk. 

 

 

Zdroj: Bose

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: