Adobe PageMaker 6.5 Plus je již v distribuci - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Adobe PageMaker 6.5 Plus je již v distribuci

29. dubna 1999, 00.00 | Co tato nová verze populárního programu přináší, kam je mířena a za kolik se bude distribuovat?

Společnost Adobe Systems Incorporated začala distribuovat program PageMaker 6.5 Plus pro platformy Windows 95, 98, NT a Apple Macintosh. V návaznosti na nedávno uvedený Adobe InDesign směřuje nyní Adobe PageMaker ne do DTP studií, ale do běžných firem, které nemají vlastní grafická oddělení, ale přesto potřebují vytvářet obchodní dokumenty v odpovídající kvalitě.

Co nového přináší PageMaker 6.5 ve své verzi plus? Především je to ve verzi pro Windows paleta Šablony a Obrázky, která uživatelům umožňuje snadno listovat, prohlížet a vyhledávat soubory PageMakeru se šablonami a obrázky. Dále je s programem distribuováno 4 700 profesionálně navržených ilustrací ve formátu Adobe Illustrator, stovky šablon s rozvržením a 300 CMYK fotografií s vysokým rozlišením. Další novinkou je zásuvný modul pro Windows, který vytváří nástrojovou lištu ikon ve stylu Microsoft Office, zkracuje přístup k běžně používaným funkcím PageMakeru.

Společnost Adobe se netají tím, že PageMaker 6.5 Plus je určen do stejného segmentu jako Microsoft Publisher, který doposud neměl příliš velkou konkurenci. Proto se nelze ani tolik divit, že PageMaker disponuje nyní také konvertorem souborů Microsoft Publisher 97 a 98, který by měl uživatelům programu Microsoft Publisher usnadnit přechod právě k produktu Adobe. Distribuce PageMakeru je také doplněna příručkou PageMaker 6.5 Plus - Začínáme, která obsahuje tipy pro grafiky a je vytvořena známým expertem na profesionální grafiku Robinem Williamsem.

PageMaker 6.5 Plus je dodáván současně s odlehčenou verzí Adobe Photoshopu 5.0 LE, což by pro řadu lidí mohlo být také velkým lákadlem, neboť Photoshop je jednoznačně nejvyužívanější program pro práci s bitmapovou grafikou. Podle zpráv od výrobce by měl být Adobe PageMaker 6.5 Plus na trhu k dispozici od 19. dubna 1999 za přibližnou maloobchodní cenu 25 000,- Kč.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: