Xerox Docutech 6135 a 6180 získá konkurenci - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Xerox Docutech 6135 a 6180 získá konkurenci

28. září 1999, 00.00 | Na poli velkokapacitních černobílých tiskáren bylo zatím poměrně prázdno. Nově se zde však začíná zviditelňovat i společnost Dainippon Screen s nemalými ambicemi.

Zařízení pro velkokapacitní černobílý tisk - Xerox DocuTech 6135 a 6180 - nemají zatím ve své kategorii příliš velkou konkurenci a tak není divu, že se jim na trhu daří velmi dobře.

Od veletrhu DRUPA 2000 by se však situace mohla změnit. Na scénu totiž vstoupí minimálně jeden konkurent od firmy Dainippon Screen, která připravuje zařízení prezentované zatím pod kódovým označením NP-V200. Poprvé jsme tuto velkokapacitní tiskárnu viděli minulý týden na japonském veletrhu IGAS, kde zaujala především svými technickými parametry. Stroj totiž tiskne rychlostí až 400 stran jednostranně černobílých stran A4 za minutu při rozlišení 600 dpi. Při oboustranném tisku je produkční rychlost poloviční. NP-V200 umí tisknout do formátu A3, kde dosahuje rychlosti 200 jednostranných stran A3 za minutu. Zařízení disponuje PostScriptem 3.


Velkokapacitní tiskárna NP-V200 prezentovaná na veletrhu IGAS

Rychlost tiskárny je skutečně obdivuhodná a je zcela zjevné, že při podobných rychlostech se již stírají rozdíly mezi tiskárnami a klasickými tiskovými stroji. Zatím však není bohužel známa cena, za kterou bude firma Dainippon Screen zařízení nabízet. Zařízení totiž zatím není komerčně nabízeno ani v Japonsku.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: