Úder z neznáma - Agfa ePhoto 1280. - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Úder z neznáma - Agfa ePhoto 1280.

5. března 1998, 00.00 | Nekurovaným králem střední třídy digitálních fotoaparátů je bezesporu Olympus CAMETIA 1400L. Jeho vlastnosti a hlavně přijatelná cena svého času vyrazili konkurenci dech.

Nekurovaným králem střední třídy digitálních fotoaparátů je bezesporu Olympus CAMETIA 1400L. Jeho vlastnosti a hlavně přijatelná cena svého času vyrazili konkurenci dech. Pokud jste se s ním ještě nesetkali, můžete tak učinit na našem serveru a to v recenzi i v praktickém testu. Jeho kvality jsou nesporné. Olympus na to také zareagoval a fotoaparát již zažil své zdražování. V součastné době jej můžete zakoupit v obchodech za nějakých 45 000 Kč bez DPH což je vzhledem k vlastnostem stále super cena..

Ale pozor !! V součastné době se objevil velký konkurent. A co víc od firmy, která nepatří mezi největší hráče na tomto poli. Jedná se o přístroj Agfa ePhoto1280. Firma Agfa jistě není malá firma a zkušenosti s digitálními fotoaparáty také už má ( ePhoto 307), ale 1280 je razantně jiný přístroj. Je viděl, že digitální fotografie stále více láká výrobce. To je dobře hlavně pro nás zákazníky.

Agfa ePHOTO 1280 Co o něm víme ??? Rozlišení CCD členu je 810.000 bodů, ale výstup by měl být až 1280 x 960. Prostá matematika Vám napoví, že výstup musí být digitálně upravován ve fotoaparátu, protože CCD nemá dostatečné rozlišení. Přesto je tato hodnota velice slušná. Jako paměťové medium je použita SSFDC karta o velikosti 4MB.
Impozantním prvkem je 2" TFT LCD displej. Podobný tomu, jaký jsme obdivovali u EPSONu Photo PC600. Bohužel se do přístroje nevešel hledáček, uvidíme, na kolik nám bude chybět. A na závěr to nejlepší. Trojnásobný optický zoom s rozsahem 38 - 114 mm. Pro dokreslení přidejme ještě 30bit. interní hloubku barev.

Jaký udělat závěr ??? Zatím žádný. Od 9.3 bychom měli tento přístroj testovat a až praxe ukáže, jaké jsou jeho vlastnosti. Přesto je určitě třeba s tímto přístrojem počítat, už kvůli jeho ceně, která by měla být okolo 35.000 Kč bez DPH. Takže nezbývá než čekat, jak souboj titánů dopadne.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: