Seybold SF se blíží, budeme při tom! - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Seybold SF se blíží, budeme při tom!

12. září 2001, 00.00 | Nejprestižnější akce v oblasti pre-pressu se blíží a díky našim sponzorům budete i vy při tom. Dnes na téma: kdo tam bude a kdo bude chybět.

Zpravodajství z veletrhu Seybold SFO 2001 sponzorují:
Výstavy Seybold jsou vždy přehlídkou řešení pro profesionální v oblasti publikování. Firma Johna W. Seybolda je už od roku 1971 významným ukazatelem trendů. Přes fotosázecí stroje se dostala až k DTP a nyní také obecnému elektronickému publikování.

Přesto velkou část výstavy stále zaujímá tisk, předtisková příprava a klasické DTP. Díky sponzorům vás budeme moci seznámit s děním na nejdůležitější akci pro pre-press.

Keynote
Hodně podobných akcí stojí na zahajovacích řečnících. Letošní seznam je opravdu pestrý. Například Stephanie Acker-Moy, generální manažerka HP.com, Jürgen Kurz, viceprezident Quarku, Steve Jobs (bohužel pouze přes satelit, zřejmě bude na AppleExpu), Bruce Chizen (šéf Adobe) nebo Dick Brass, viceprezident technologického vývoje Microsoftu.

Myslím, že z těchto přednášek se opravdu dá vybrat. Určitě se můžeme těšit na Quark 5, InDesign 2, GoLive 5 a další. Ovšem o produkty jde na Seyboldu až v druhé řadě. Na prvním místě jsou vize budoucnosti, které se poté firmy snaží naplnit.

Konference
Celá akce se skládá ze dvou částí: konference-semináře a výstavy. Na Seybold Seminars promlouvají špičky oboru o nejžhavějších novinkách. Například na minulém Seybold Boston byl představena betaverze InDesignu 2, dříve měl Keynote Steve Jobs nebo Chuck Geschke z Adobe.

Letošní konference jsou rozdělené do čtyř částí, které jsou zaměřené na různé účastníky. Kromě tradičních sekcí klasického tisku a publikování a Web publishingu jsou nyní zařazeny sekce Cross-Media publishing a Seybold Summit. Summit je určen pro účastníky, kteří nemají čas na všechny semináře, ale přesto chtějí být informováni o důležitých věcech. Jedná se tedy o jakési shrnutí jednotlivých seminářů, navíc s diskuzí o budoucnosti (je budoucnost OS X nebo Linux? a co OpenSource). Zajímavá je například konference o DMCA, které se zúčastní Kurt Foss z Planet PDF, Robin Gross z EFF nebo Allan Adler z Asociace amerických vydavatelů (AAP).

Semináře Cross-Media publishing se týkají publikačních systémů, které dokáží generovat kód pro různá média - noviny, časopisy, web, PDA, WAP nebo jiné. Systémy jsou často založené na XML, mediálních databázích a otevřených publikačních systémech (Quark, InDesign aj.) a jsou určeny spíše pro velké publikační domy. Nicméně tato část je výsledkem volání uživatelů po jednom programu pro různé druhy výstupů. Jedním z řečníků bude také zástupce Adobe v sekci XML a/nebo PDF?

Poměrně rozsáhlý blok seminářů se týká webového publikování, proto je dále rozdělen na části o designu, vývoji a korporátní část. V jedné části se dozvíte, jak správně navrhnout vzhled a sladit ho s funkčností, v druhé jak správně řídit vývojový tým a jakou strategii zvolit a v poslední vás informují, jak web správně začlenit do firemní strategie.

Pro nás nejzajímavější část se týká klasického papírového publikování. Jedním z úvodních řečníků bude Bruce Fraser, známý autor knih o Photoshopu, přípravě pro tisk a správě barev. Ten bude mít samostatný seminář o správě barev, na kterém vystoupí také Dan Margulis (sám sebe prohlašuje za realistu CMS) nebo Don Hutcheson, tvůrce nových targetů pro skenery a velký praktik. Samozřejmě nesmí chybět ani přednášky o workflow, PDF, preflightu nebo návratnosti investic (jsme přece v USA).

Expo
Tady si musíme počkat, až co přinese naše zpravodajství. Zatím je jasné, že na expu nechybí nikdo důležitý. Například nejdůležitější výrobci softwaru - Adobe, Quark, procreate (Corel), výrobci nátiskových zařízení (Canon, Epson, HP) aj.

Seybold San Francisco určitě má co přinést a vy se (snad) můžete těšit na reportáž díky našim sponzorům - společnostem HP a Conquestu. Jako tradičně budou obrazové reportáže, zprávy z přednášek a informace o uvedených novinkách. Tedy za předpokladu, že to bezpečností situace v USA dovolí.

Obsah seriálu (více o seriálu):

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Sazba  

 » Rubriky  » Vektory  

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » PDF - Adobe Acrobat  

 » Rubriky  » Digitální fotografie  

 » Rubriky  » Skenery  

 » Rubriky  » Stolní tiskárny  

 » Rubriky  » Design  

 » Rubriky  » Photoshop  

 » Rubriky  » Software  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: