Scitex Pressjet útočí na sítotisk - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Scitex Pressjet útočí na sítotisk

15. července 1999, 00.00 | Izraelská společnost Scitex představila novou velkoformátovou tiskárnu PressJet, která míří na trh velkoformátových tiskovin.

Izraelská společnost Scitex představila novou velkoformátovou tiskárnu PressJet, která míří na trh velkoformátových tiskovin dosud připravovaných tradičními sítotiskovými stroji. V současné době opustily první stroje výrobní haly a jsou podrobovány testům.

Ambiciózní digitální tiskový systém Scitex Pressjet kombinuje čtyři vlastnosti významné z hlediska tisku velkoplošné grafiky ve velkých nákladech: vysokou kvalitu, krátký čas přípravy, vysokou rychlost a nízké tiskové náklady. To vše při vysoké produktivitě. Právě především v rychlosti tisku je spatřován hlavní přínos Pressjetu ve srovnání s ostatními typy velkoformátových tiskových strojů. Pressjet totiž tiskne plně barevné (CMYK, 200 nebo 300 dpi) listy do formátu max. 1,62 x 3,66 m v čase pod dvě minuty. Tiskový podklad může být automaticky podáván a odřezáván z role, nebo lze poloautomaticky zakládat jednotlivé archy.

S novým zařízením Scitex Pressjet a jeho vysokou produktivitou (150 - 200 kopií při více než 200 čtverečních metrech za hodinu ) lze podle výrobce dosáhnout vysokého profitu ve srovnání se sítotiskem při stejné nákladovosti. Zařízení je směřováno především na trh billboardů, interiérových dekorací, oboustranných průhledných aplikací (obchodní nebo nákupní centra), dekorací pro osobní i nákladní dopravní prostředky. Ostatní aplikace lze samozřejmě též včlenit do řady ekonomicky výhodných projektů zpracovatelných na zařízení Pressjet. Zde stojí za zmínku alespoň reklamní panely pro interiér i exteriér a tzv. okenní grafiku. Zejména možnost oboustranného tisku otevírá atraktivní nabídku pro nový trh - obzvláště pro velkokapacitní nákupní a prodejní centra. Samozřejmě lze tisknout i jakékoliv vysoce kvalitní obrazy, které zvládnou i ostatní libovolné kvalitní tiskárny.

Pro zařízení jsou nabízeny dva typy inkoustů:
1) sada CMYK inkoustů určená pro tisky s životností typickou pro standardní tiskové kampaně (do 6 měsíců) a směřovaná jako konkurence ke stávajícím sítotiskovým technologiím
2) sada CMYK inkoustů určená pro tisky s extrémní požadovanou životností až do tří let.

Jako podklad je doporučován především papír a ostatní obvyklé materiály, například vinyl, tkaniny pro velkoplošný tisk a podobně.

Zařízení Scitex Pressjet bylo poprvé představeno letos na výstavě Fespa v Mnichově a bude dodáváno na přelomu roků 1999 a 2000. Při zavádění tiskárny počítá Scitex se speciální marketingovou akcí nazvanou "Hedvábná cesta". Program bude probíhat od uvolnění stroje pro běžný prodej a poté by měl trvat po dobu dvou let. Akce pomůže uvést tato výkonná zařízení na trh a je spojena s odkoupením stávajícího zařízení Scitex Idanit na protiúčet. Cena zařízení Scitex Pressjet by se měla pohybovat přibližně na hranici 1 175 tisíc marek.

Ing. Jiří Knébl

Zdroj: Svět tisku

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » Stolní tiskárny  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: