Samsung zpřístupňuje nové čipy 5G RFIC ke komerčnímu využití - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Samsung zpřístupňuje nové čipy 5G RFIC ke komerčnímu využití

21. února 2017, 13.40 | Nové produkty umožňující využití 5G sítě budou uvedeny začátkem roku 2018.
Společnost Samsung Electronics oznámila zpřístupnění svých 5G RF integrovaných obvodů (RFIC) pro komerční využití.

 

Tyto čipy jsou klíčovými komponenty produkce a komercializace nové generace základnových stanic a dalších produktů umožňujících rádiové vysílání.

 

Samsung několik let pracoval na vývoji různých typů základních technologií kompatibilních s 5G RFIC," uvedl Paul Kyungwhoon Cheun, výkonný viceprezident a ředitel týmu vývojářů nové generace komunikačních technologií společnosti Samsung Electronics. „Jsme nadšeni, že konečně můžeme dát všechny dílky skládačky dohromady a oznámit tento důležitý milník na cestě ke komerčnímu využití 5G sítě. Bude to hrát důležitou roli v nadcházející revoluci v oblasti připojení."

 

Samotné čipy RFIC jsou navrženy s cílem posílit celkový výkon 5G přístupových jednotek (5G „základnových stanic") a silný důraz je kladen zejména na vývoj levných, vysoce efektivních a kompaktních forem. Každé z těchto kritérií bude hrát zásadní roli při zajištění slibného výkonu 5G sítě.

 

Čipy RFIC jsou vybaveny zesilovačem pro vysoký příjem/vysokou účinnost, přičemž tuto technologii představil Samsung již v červnu minulého roku. Díky tomu může čip poskytnout větší pokrytí v pásmu milimetrových vln (mmWave), čímž překonává jednu ze zásadních výzev vysokofrekvenčního spektra. Současně jsou RFIC čipy schopny výrazně zlepšit přenos a příjem. Dokážou redukovat fázový šum ve svém operačním pásmu a zprostředkovat čistší radiový signál dokonce i v hlučném prostředí, kde by ztráta kvality signálu jinak rušila vysokorychlostní komunikaci. Dokončený čip je kompaktním řetězem 16 nízkoztrátových antén, které dále rozšiřují celkovou účinnost a výkon.

 

Čipy budou nejprve využívány v pásmu 28 GHz mmWave, které se velmi rychle stává primárním cílem pro první 5G síť na trzích U.S.A., Koreje a Japonska. Nyní se Samsung zaměřuje hlavně na komerční využití produktů schopných fungovat v 5G síti, první z nich by měly být přestaveny začátkem příštího roku.

 

Samsung předstvil nové RFIC čipy na workshopu věnovanému 5G mobilním technologiím, který se konal v korejském Institutu komunikačních a informačních věd. Společnost zde prezentovala podrobnosti vývoje a výhody nových čipů a nastínila svůj plán vývoje produktů, které uživatelům zpřístupní novou 5G síť.  

 

Zdroj: Samsung

 

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: