Samsung SSD 840 EVO a NVMe XS1715 - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Samsung SSD 840 EVO a NVMe XS1715

25. července 2013, 17.50 | Samsung představil nové modely vysokorychlostních disků Solid State. Samsung 840 EVO je vysoce výkonný disk s kapacitou až 1 TB a s rozhraním SATA určený pro běžné spotřebitele, XS1715 je disk s kapacitou paměti až 1,6 TB a s rozhraním NVMe určený pro nasazení v podnikových datových úložištích.

 

Distribuce disků SSD 840 EVO prodejcům na hlavních globálních trzích včetně České republiky a Slovenska má být zahájena začátkem srpna. Disk s kapacitou paměti 1 TB si koncoví zákazníci budou moci zakoupit v průběhu srpna. Doporučená maloobchodní cena je stanovena na 15 990 Kč s DPH.

 

Samsung SSD 840 EVO a NVMe XS1715

 

Young-Hyun Jun, výkonný viceprezident divize prodeje a marketingu paměťových zařízení společnosti Samsung Electronics řekl: „Poté, co jsme vloni uvedením vysoce výkonných SSD disků základní kategorie urychlili růst trhu v tomto segmentu, představujeme nyní rychlejší SSD disky s kapacitou až 1 TB, které spotřebitelům poskytnou mnohem větší možnosti využití. Společnost Samsung posiluje image svých SSD disků, a to především nabídkou řešení, která se vyznačují nejvyšší kvalitou, a neustále zvyšuje tržní podíl SSD disků díky stále častějšímu použití rychlých vysokokapacitních SSD disků v segmentu klientských PC.“

 

Samsung SSD 840 EVO

 

Samsung představil nové velkokapacitní SSD s prostorem více než 1 TB. Jedním z hlavních představených produktů byl model 840 EVO s kapacitou až 1 TB, vysoce výkonný disk s rozhraním SATA určený pro běžné spotřebitele, a model XS1715 s kapacitou až 1,6 TB – ultrarychlý SSD s rozhraním NVMe určený pro nasazení v podnikových datových úložištích.

 

Samsung SSD 840 EVO

 

Samsung vyvinul vůbec první Solid State Disky s rozhraním SATA v oboru, které jsou určeny pro ultratenké notebooky a firemní servery. Samsung nyní na tyto úspěchy dále navazuje a nabízí řadu SSD podporujících rozhraní SATA, SAS, PCIe a NVMe, které celkově představují nejrozsáhlejší produktovou řadu SSD disků a řešení určených pro nasazení v podnicích.

 

Samsung SSD 840 EVO BASIC

 

Sada Samsung SSD 840 EVO BASIC.

 

SSD Samsung 840 EVO využívají nejkompaktnější, vysoce výkonné paměťové čipy typu NAND o velikosti 128 GB vyrobené 10nm technologií. Rovněž řadič vyvinutý společností Samsung a vyrovnávací paměť Turbo Write mají vysoký výkon. Disky Samsung 840 EVO se dodávají s různými kapacitami paměti, maximem je zatím 1 TB.

 

Samsung SSD 840 EVO LAPTOP

 

Sada Samsung SSD 840 EVO LAPTOP.

 

Ve srovnání s 250GB modelem, který je co do kapacity nejprodávanějším SSD diskem řady 840, nabízí nyní nový 250GB model 840 EVO sekvenční rychlost zápisu 520 MB/s. Je tedy více než dvakrát rychlejší než disky předchozí generace. V případě 120GB modelu je sekvenční rychlosti zápisu 410 MB/s, takže je přibližně třikrát rychlejší než 120GB SSD disk předchozí řady 840.

 

Samsung SSD 840 EVO PC

 

Sada Samsung SSD 840 EVO PC  For Desktop PC Upgrade.

 

U 1TB SSD disku 840 EVO dosahuje rychlost sekvenčního čtení a zápisu 540 MB/s, resp. 520 MB/s. Rychlost náhodného čtení i zápisu dosahuje nejvyšších úrovní – 98 000 operací za sekundu, resp. 90 000 IOPS. To výrazně zefektivňuje každodenní práci uživatele s počítačem, zejména pokud se jedná o zpracování velmi velkých datových souborů.

 

SSD disky Samsung 840 EVO jsou k dispozici v pěti variantách s různou úložnou kapacitou: 120 GB, 250 GB, 500 GB, 750 GB a 1 TB. Podporují širokou škálu využití a také výrazně stírají rozdíly ve výkonnosti závislé na kapacitě, takže spotřebitelé mohou vybírat z širšího spektra zařízení.

 

Pro podnikové paměťové systémy vyšší třídy Samsung vyvinul první 2,5palcový vysokorychlostní SSD disk s rozhraním NVM Express (NVMe) PCIe (SFF-8639). Má kapacitu až 1,6 TB a nabízí sekvenční rychlost čtení na úrovni 3000 MB/s, což umožňuje zpracovat 500 GB dat (tj. 100 filmů ve Full HD rozlišení, každý o velikosti 5 GB) za méně než 3 minuty. Ve srovnání s jinými produkty s podobnými parametry je tento nový SSD disk čtrnáctkrát rychlejší než špičkové podnikové HDD disky pro serverové použití a šestkrát rychlejší než dřívější špičková podniková SSD úložiště Samsung. Rychlost náhodného čtení dosahuje u XS1715 až 740 000 operací za sekundu, je tak více než desetkrát rychlejší než stávající špičkové Solid State Disky.

 

Samsung 2,5palcový SSD disk NVMe XS1715

 

Nový SSD disk NVMe XS1715 se dodává ve verzích s kapacitou 400 GB, 800 GB a 1,6 TB. Nalézt ho lze také na seznamu integrátorů NVMe (IL), jedná se tedy o snadno udržovatelné a vysoce spolehlivé řešení pro zákazníky provozující datová centra a serverová úložiště. Upgradem z 2,5palcového HDD nebo 2,5palcového SATA SSD disku na SSD disk NVMe XS1715 lze významně zvýšit výkon celého systému. Samsung předpokládá, že i v příštích několika letech bude vyvíjet nejrůznější NVMe SSD produkty se stále vyšším výkonem. Výrobou NVMe SSD disků s nízkou spotřebou energie posiluje Samsung svou ekologickou spolupráci s globálními firemními zákazníky a snaží se zákazníkům, kteří využívají jeho servery a úložiště, pomoci maximalizovat efektivitu jejich investic do IT.

 

Více informací o paměťových zařízeních a SSD produktech Samsung najdete na webových stránkách Samsung.com/GreenMemory a Samsung.com/SSD

 

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Aktuality  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: