Rozšiřte si své fotografické obzory - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Rozšiřte si své fotografické obzory

3. března 2011, 00.00 | Chcete si rozšířit své fotografické obzory? Zajímá vás konkrétní fotografická disciplína, ale chybí vám potřebné znalosti či zkušenosti? A nebo prostě jen hledáte inspiraci či příležitost setkat se s podobně "postiženými" - spřízněnými dušičkami? Neváhejte a navštivte některý z fotografických kurzů Institutu digitální fotografie...

Chcete si rozšířit své fotografické obzory? Zajímá vás konkrétní fotografická disciplína, ale chybí vám potřebné znalosti či zkušenosti? A nebo prostě jen hledáte inspiraci či příležitost setkat se s podobně "postiženými" - spřízněnými dušičkami? Vše navíc v příjemném prostředí a přátelské atmosféře? Pokud jste si alespoň jednou odpověděli kladně, již dále neváhejte a navštivte některý z fotografických kurzů Institutu digitální fotografie, který pořádá fotografické kurzy již řadu let a jehož lektoři mají v dané oblasti dlouholeté zkušenosti. IDIF zároveň poskytuje záruku odborného a současně srozumitelného výkladu lektory, kteří jsou s tématem denně v kontaktu.




Adobe Photoshop: rychlé základy práce s fotografií

Potřebujete zvládnout jenom základní potřebné operace při zpracování vašich snímků? Přenést snímky z fotoaparátu do počítače, otevřít, setřídit - promazat (známe to, občas se něco nevyvede), oříznout, doostřit a lehce barevně upravit? No, třeba ještě něco odretušovat a odstranit červené oči. A u některých snímků připravit k tisku třeba jenom výřez, ale prostě nemáte ambice stát se profesionálním uživatelem Photoshopu. Nový ryze praktický celodenní kurz vás provede krok za krokem operacemi, které tvoří většinu toho, co každý z nás používá při zpracování snímků v počítači před tiskem.

Termín: 13. 3. 2011
Lektor: Petr Cába




Fotografická škola (FŠ) pro začátečníky (Komplexní vzdělávání)

Fotografická škola pro začátečníky vás naučí vidět, zachytit a zpracovat vaše snímky do nevídané kvality. Strávíte týden s profesionálními lektory-fotografy a s příjemnými lidmi, kteří se zajímají o digitální fotografii. Program bude probíhat v plně vybaveném fotografickém ateliéru a v klimatizované počítačové učebně, kde budete zpracovávat a upravovat své fotografie. Od zkušených lektorů, kteří workshopy vedou, se dozvíte vše, co o digitální fotografii potřebujete vědět!

Termín: startuje 22. 3. 2011
Lektor: Vít Mádr, Karel Pobříslo, Martin Hájek




Fotografický akt - práce se světlem a figurou

Fotografický akt je nesporně atraktivní fotografickou disciplínou, a to nejen pro jeho tvůrce. Pro mnoho fotografů představuje svět fotografického aktu protiváhu (nebo zajímavé doplnění) klasickým komerčním zakázkám - jak pojetím, tak technickou formou. Přesto samozřejmě i pro fotografický akt platí řada doporučení, s jejichž znalostí vzniká technicky čistá a vizuálně zajímavá fotografie. Nehledě na právní aspekty, které jsou s tímto typem fotografie spojeny.

Termín: 21. 3. 2011
Lektor: Karel Pobříslo




Fotografie jídla - kulinářské zázraky se Zdeňkem Lhotákem

Institut digitální fotografie pro vás připravil lahůdku v podobě exkluzivního praktického workshopu s předním českým profesionálním fotografem jídla. Pan Zdeněk Lhoták, absolvent FAMU a člen Asociace profesionálních fotografů ČR, bude se skupinou žáků celý den pracovat na různých scénách za podpory špičkového foodstylisty a kuchaře Vladislava Stupariče tak, aby každý účastník workshopu měl možnost si v praxi vyzkoušet nejrůznější variace a styly fotografické práce s kulinářskými produkty.

Termín: 14. 3. 2011
Lektor: Zdeněk Lhoták




Víkendová škola fotografie

Kreativita, nápaditost a vaše osobní vidění světa je základem každé dobré fotografie - a my vám to rádi dokážeme! V kurzu projdeme základy kompozice, naučíme vás bravurně ovládat váš fotoaparát, vhodně používat clonu a čas, využívat různé zdroje světla k vaší fotografické tvorbě, a v neposlední řadě si osvojíte práci v ateliéru i plenéru a samozřejmě se seznámíte s finální počítačovou úpravou, které dodá fotografiím ten správný „šmrnc“. Víkendová škola fotografie je určena všem vážným zájemcům o fotografii, kteří se nechtějí spokojit jen s pouhým mačkáním spouště, ale rádi by pronikli hlouběji do tajů skutečného fotografování.

Termín: start 26. 3. 2011
Lektor: Vladan Krumpl




Rodinná fotografie aneb jak fotit kreativně své nejbližší

Každý z nás nepochybně někdy zkoušel zaznamenat život své rodiny - partnera, dětí, domácích mazlíčků či dalších rodinných členů (ať sólo nebo ve skupince). Mnoho takových pokusů však často selhává. Proč? Rodinná fotografie, ač se to na první pohled nezdá, ve skutečnosti zdaleka není tak jednoduchá. Přesto - nebo spíše právě proto - představuje skvělou výzvu pro každého (ať již amatérského či profesionálního) fotografa, neboť nabízí nepřebernou škálu možností! Pojďme tedy společně proniknout do kouzelného světa našich nejbližších... Protože co by pro nás mělo mít větší váhu, než právě povedené rodinné snímky?

Termín 1: 10. 3. 2011 (Praha)
Termín 2: 15. 4. 2011 (Brno)
Lektor: Martin Hájek




Sportovní workshop s Danielem Vojtěchem

Už jste zkoušeli fotografovat sport? Chtěli byste zkusit i trochu jiné pojetí? Pojďte s námi nahlédnou pod pokličku moderní sportovní fotografie. Vyzkoušíte si na vlastní kůži, jaké to je fotit extrémní sport, jako je například bmx bike. Vrcholný neopakovatelný moment zamkneme do jedinečného snímku plného napětí a dokořeníme ho světlem externích záblesků, kterými si vytvoříme světlo přesně podle našich představ tak, aby lahodilo našim očím a upoutalo každého, kdo se na snímek podívá. Přijměte pozvání na naši expedici do světa moderní sportovní fotografie, kterou vás provede profesionální fotograf Daniel Vojtěch.

Termín: 9. 3. 2011
Lektor: Dan Vojtěch




Základy kompozice: jak na působivé snímky (Novinka)

Skvělá znalost fotoaparátu a všech jeho funkcí, včetně hbitých prstů, ještě zdaleka není zárukou úspěchu. K čemu vám bude technicky perfektní (dobře zaostřená, správně exponovaná, barevně korektně vyvážená) fotografie, když bude obsahově "o ničem"?! Právě proto je (vedle technického provedení) velice důležité klást minimálně stejný důraz i na samotný obsah snímku - na správnou kompozici! Kompozičně správná fotografie je taková fotografie, kterou nezaujatý divák hodnotí jako atraktivní! A jak se k takovým snímkům dopracovat se naučíte na tomto kurzu.

Termín 12. 5. 2011
Lektor: Martin Hájek




Kompletní nabídka IDIF kurzů ZDE


Závazná objednávka účasti
Plánujete-li účast na kurzu, potvrďte ji prosím co nejdříve formulářem na rozhraní kurzů IDIFu. Počet účastníků seminářů je limitován a v případě obvyklého příliš velkého zájmu budou objednávky vyřizovány podle data přijetí. Platba kurzu probíhá předem se 7-denní splatností. Při zrušení objednávky od 14 do 7 dnů před kurzem činí storno poplatek 20 %, poté 100 % z ceny semináře.

Při včasném objednání a zaplacení kurzu získáváte nárok na výraznou slevu dalšího kurzu v rámci bonusového programu IDIFu.

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: