Palmknihy – první křest eknihy v ČR - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Palmknihy – první křest eknihy v ČR

21. května 2012, 10.41 | Společnost Palmknihy na tiskové konferenci informovala o současné situaci elektronických knih na trhu a v rámci veletrhu Svět knihy uspořádala první křest eknihy – nového dílu světoznámé ságy Mládí v hajzlu.

Knižní série oblíbeného bestselleru Mládí v hajzlu pokračuje i v moderní podobě: jako elektronická kniha byl vydán díl Mládí furt v hajzlu. Novému provedení odpovídá nejen obsah, ale také způsob uvedení na trh. Elektronickou verzi knihy, která poprvé předchází vydání tištěné, na veletrhu Svět knihy pokřtily Palmknihy společně s nakladatelstvím Jota. V klasické knižní podobě přijde kniha na trh až začátkem prázdnin. Šlo o vůbec první oficiální křest elektronické knihy v České republice.

 

Palmknihy - křest eknihy

 

Milovníci elektronických knih se tak mohou jako první dozvědět, jak monumentální sága z pera amerického spisovatele C. D. Payne dopadne. Kniha od nakladatelství Jota je od dnešního dne k dostání na Palmknihách. Tištěná verze bude k dispozici až od 18. července letošního roku. „Jsme rádi, že můžeme našim čtenářům nabídnout nový titul této oblíbené americké ságy. Prvních šest dílů máme v nabídce již několik měsíců, nově zařazeným dílem Mládí furt v hajzlu doplňujeme kompletní nabídku celé této série a zároveň začínáme novou ságu, psanou potomkem hlavního aktéra,“ uvedl Jiří Vlček ze společnosti Palmknihy.

 

Palmknihy - křest knihy, detail


Kniha byla netradičně pokřtěna na letošním ročníku veletrh Svět knihy. Skleniček na šampus tentokrát naplněných těstovinovými písmenky se kromě zástupce distributora a nakladatele ujala také kmotra knihy zpěvačka Lenka Nová. „Elektronické knihy považuji za praktické pomocníky, které člověk může brát s sebou na cesty. Zaberou málo místa, všude se vejdou a můžete je mít neustále u sebe,“ dodala uživatelka eknih Lenka Nová, která si z veletrhu zároveň odnesla i novou čtečku. Elektronickému uvedení knihy na trh velmi fandí, sama zvolila stejný postup při vydání své nové desky, která byla nejdříve k dispozici online a až od příštího týdne se dostává do kamenných obchodů.

 

Palmknihy - eknihy

 
Přednostní vydání knihy v elektronické podobě podle všech zúčastněných dobře koresponduje i s děním v knize. Díl „Mládí furt v hajzlu“ totiž není sedmým pokračováním známé humorné ságy, ale spíše novým začátkem. Hlavní postavou tentokrát není Nick Twisp, ale jeho syn Scott. Je to patnáctiletý sexuálně nezkušený mladík, který žije v současné době plné mobilů a internetu. Představuje pokračovatele Nickova dobrodružství v moderní podobě, kterému odpovídá i symbolický přechod knihy z papíru do digitální podoby. V knize se navíc po letech potkají i původní hrdinové, takže o nečekané situace a zvraty nebude nouze.


Elektronická kniha Mládí furt v hajzlu je k dispozici na webu Palmknihy.cz.

 

Obliba elektronických knih celosvětově roste a eknihy stále více odkrývají svůj potenciál i pro české čtenáře. V USA se prodej eknih za poslední rok více než zdvojnásobil. A posun je vidět i v České republice. Jeden z největších prodejců elektronických knih u nás, společnost Palmknihy, dokládá tento fakt několikanásobným zvýšením měsíčním prodejů v posledních dvou letech. Na dění na knižním trhu reagují i prodejci čtecích zařízení.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

 » Aktuality  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: