On-line Preflight od Extensis kontroluje také Quark - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

On-line Preflight od Extensis kontroluje také Quark

11. ledna 2001, 00.00 | Společnost Extensis spustila novou verzi svého on-line preflight programu umožňující kontrolovat kromě PDF souborů také soubory ve formátu QuarkXPress 4.x

Přenos souborů digitální cestou je stále rozšířenější. S tímto trendem jde ruku v ruce další trend - tiskárny a pre-press studia tráví více a více času kontrolou a opravováním elektronických souborů získaných od svých zákazníků. Pomoc není v tomto případě daleko - stačí, aby zákazníci před odesláním zkontrolovali soubor některým z tzv. preflight programů, který by měl objevit alespoň ty nejzávažnější nedostatky. Donuťte ale zákazníky, aby si kupovali specializovaný software.

Zajímavou alternativu nabízí v tomto směru společnost Extensis - ta totiž provozuje on-line specializovanou aplikaci Preflight Online (www.preflight.com), která nevyžaduje na straně zákazníka žádný specializovaný software a podle Extensis dokonce ani rychlé Internetové připojení. Celý preflight je totiž aplikace provozovaná čistě na serveru firmy Extensis a uživateli se před prvním použitím služby automaticky nainstaluje pouze malý plugin do internetového prohlížeče. Plugin pak zajistí, že zkoumané dokumenty nejsou přenášeny přes Internet, čímž se celý proces výrazně urychlí a zabezpečí.

Preflight Online dosud uměl kontrolovat soubory uložené ve formátu PDF. Novinkou od Extensis je podpora souborů uložených ve formátu QuarkXPress 4.x - Preflight Online umí odhalit více než 60 chyb týkající se fontů, barev, obrázků a dalších specifikací. Preflight umí pracovat se soubory vytvořenými jak na platformě Windows, tak Mac.

Preflight On-line si můžete bezplatně vyzkoušet na adrese www.preflight.com.

A jaké má celá aplikace komerční využití?
Extensis neprodává samotnou aplikaci, ale jakékoliv studio či tiskárna si může její využití pronajmout přímo u tohoto provozovatele. Získá tím možnost personalizace vzhledu a především možnost nastavení profilů tak, aby zkontrolovaný soubor nejvíce splňoval požadavky dalšího zpracování v příslušné firmě. Klienti si pak mohou před odesláním souboru např. k osvitu zkontrolovat, zda-li se nedopustili při vytváření souboru některé ze základních chyb (např. použití špatných písem, obrázky v RGB, příliš nízké rozlišení obrázků atd. atd.).
Navíc nový Preflight Online umí shromáždit všechny fonty a obrázky použité v dokumentu a uložit je do jednoho zkomprimovaného souboru. Ve studiu pak již získají soubor obsahující všechny potřebné součásti a navíc zkontrolovaný na nejčastější chyby. A to může ušetřit opravdu spoustu drahocenného času.
Dobrý příklad konkrétního využití služby je například reklamní agentura AdSEND společnosti The Associated Press - její zákazníci dodávají přes Preflight Online inzeráty v digitální podobě do řady novin a časopisů.

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Go verze  

 » Rubriky  » Polygrafie  

 » Rubriky  » PDF - Adobe Acrobat  

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: