Nový fotoaparát Canon EOS 5D Mark IV - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Nový fotoaparát Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

31. srpna 2016, 14.50 | Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila nejnovější přírůstek do své legendární rodiny fotoaparátů EOS 5D - netrpělivě očekávanou digitální zrcadlovku EOS 5D Mark IV.

Canon tento nový model navrhl pro všechny, kteří chtějí během svých cest pořizovat perfektní snímky. Série EOS 5D proslula tím, že umožnila fotografům vyprávět pozoruhodné záběry - a svědčí o tom i fakt, že autoři pomocí těchto digitálních zrcadlovek zachytili mnoho nejvýznamnějších světových událostí moderní historie. Společnost Canon následníka modelu EOS 5D Mark III navrhla s ohledem na zpětnou vazbu z fotografické komunity a stvořila tak svoji dosud nejuniverzálnější zrcadlovku systému EOS.

 

EOS 5D Mark IV

 

Canon EOS 5D Mark IV se může pochlubit CMOS snímačem s rozlišením 30,4 megapixelů a s vysokou expoziční pružností, vysokorychlostním fotografováním (7 snímků za sekundu), interním záznamem filmů ve 4K rozlišení, vestavěným Wi‑Fi rozhraním i přijímačem GPS. Nová zrcadlovka tak nabízí špičkovou rychlost i rozlišení, podporuje natáčení filmů a umožňuje vytvářet perfektním snímky i při špatných světelných podmínkách. 

Canon EOS 5D Mark IV je navíc prvním fotoaparátem systému EOS, který využívá inovativní formát RAW s dvojitými pixely. Díky této technologické novince mohou fotografové snímky v rámci postprodukčních úprav ještě jemně doladit - k dispozici mají posun roviny zaostření, úpravu rozostření popředí i redukci nežádoucích odlesků.

 

EOS 5D Mark IV

 

 

Ďábel je ukrytý v detailech

Základem fotoaparátu EOS 5D Mark IV je nový snímač CMOS s rozlišením 30,4 megapixelů. Tento full frame snímač z dílny společnosti Canon umožňuje vytvářet snímky s velmi podrobnými detaily, a to i v oblastech s vysokým jasem a s tmavými stíny. Díky rozsahu citlivosti ISO 100 až 32 000, který mohou uživatelé rozšířit na hodnoty 50 až 102 400, lze pomocí nové digitální zrcadlovky fotografovat v širokém spektru světelných podmínek.  

Za lepšími možnostmi pořizování snímků při nedostatečném osvětlení stojí i dokonalejší algoritmus pro zpracování šumu a Canon EOS 5 Mark IV je tak ideální pro fotoreportéry, kteří potřebují zachytit důležité události bez ohledu na kvalitu okolního osvětlení.

 

 

Díky širokoplošnému retikulárnímu systému automatického zaostřování se 61 body je s fotoaparátem EOS 5D Mark IV sledování obličeje i barvy rychle se pohybujících objektů velmi snadné. Celkem 61 bodů - z nichž je 41 křížových - pokrývá rozšířenou plochu snímače a pomocí hledáčku umožňuje zaostřovat dokonce i za měsíčního svitu při úrovní osvětlení -3 EV. A v režimu živého náhledu je zaostřování funkční i při hodnotě -4 EV. 

Automatické zaostřování se 61 body včetně 21 křížových pro ještě větší přesnost mají uživatelé v případě zrcadlovky EOS 5D Mark IV k dispozici i při použití telekonvertorů, a to na všech teleobjektivech se třídou světelnosti f/8. Součástí fotoaparátu je displej LCD s vysokým rozlišením a s úhlopříčkou 8,1 cm (3,2 palců), který podporuje dotykové ovládání u všech položek nabídky a spolupracuje s novým tlačítkem pro výběr oblasti automatického zaostřování - výběr konkrétního bodu je tak ještě rychlejší. 

Canon EOS 5D Mark IV navíc využívá pokročilý měřící snímač RGB+IR s rozlišením 150 tisíc pixelů, který je vybavený samostatným obrazovým procesorem DIGIC 6. Tato kombinace zajišťuje velmi přesnou expozici a dokonalou detekci objektů i jejich sledování.

 

EOS 5D Mark IV

 

Stvořený pro rychlost

Canon nový fotoaparát navrhl tak, aby mohli uživatelé okamžitě reagovat na probíhající události a již nikdy nezmeškali žádný důležitý záběr. Zrcadlovka EOS 5D Mark IV využívá technologie vysokorychlostního získávání obrazových dat ze snímače, která v kombinaci s obrazovým procesorem DIGIC 6+ umožňuje v maximálním rozlišení a s plnou podporou automatického zaostřování i expozice se sledováním fotografovat rychlostí až 7 snímků za sekundu. Během jedné sekvence mohou uživatelé pořídit až 21 snímků ve formátu RAW nebo neomezený počet fotografií ve formátu JPEG - s novou zrcadlovkou tak budou uživatelé vždy plně připraveni na další záběr. Canon EOS 5D Mark IV je ideální i v situacích, které vyžadují diskrétnost, jako je tomu například při zpravodajství nebo fotografování zvířat v jejich přirozením prostředí. Součástí nejnovějšího modelu jsou totiž režimy Silent Single a Silent Continuous, které umožňují focení s naprosto minimálním rušením okolí.

 

 

Skok do světa filmů v rozlišení 4K

S digitální zrcadlovkou EOS 5D Mark IV mohou nyní natáčet filmy v rozlišení 4K všichni, kteří chtějí využít síly video obsahu k vyprávění opravdu působivých příběhů. Novinka z dílny společnosti Canon je skutečně univerzální fotoaparát, který podporuje rozlišení DCI 4K (4 096 x 2 160) při rychlostech snímání 30, 25 a 24 snímků za sekundu i získávání samostatných snímků ve formátů JPEG s rozlišením 8,8 megapixelů ze 4K filmů. Canon EOS 5D Mark IV je tak skvělým pomocníkem pro kohokoli, kdo potřebuje převést z filmu daný okamžik do fotografie. Navíc ještě nikdy v minulosti nebylo tak moc důležité přinášet kvalitní záběry přímo z terénu, a to i díky rostoucím možnostem streamovacích služeb a obsahu na vyžádání. Digitální zrcadlovka EOS 5D Mark IV proto využívá nejnovější technologie a v oblasti filmů se může pochlubit nativním rozlišením 4K, rozlišením HD při rychlosti snímání 120p, systémem CMOS AF s dvojitými pixely, možností tvorby časosběrných videí i novým režimem pro natáčení filmů s vysokým dynamickým rozsahem.

 

Širší použitelnost a dokonalejší konektivita

Fotoaparát EOS 5D Mark IV přichází s širokou škálou nových i přepracovaných funkcí a vlastností vyžadovaných komunitou profesionálních uživatelů značky Canon a nabízí i bezkonkurenčně flexibilní konektivitu. Díky vestavěné Wi-Fi mohou uživatelé ze svých chytrých zařízení pomocí aplikace Canon Camera Connect fotoaparát vzdáleně ovládat a bezpečně přenášet soubory do cílového umístění (k dispozici je podpora protokolů FTPS/FTP). Canon EOS 5D Mark IV navíc umožnuje automaticky ukládat do EXIF dat lokalizační informace o aktuální poloze a usnadňuje tak správu snímků. Součástí nového modelu je i podpora automatického ukládání údajů dle standardu IPTC, jako jsou například podrobnosti o každém záběru. 

 

Díky lepší odolnosti vůči vodě a prachu je nová zrcadlovka ideálním přístrojem pro fotografování na cestách i pro fotoreportéry, kteří pracují v náročném terénu a obtížných podmínkách.

 

EOS 5D Mark IV

 

 

Rozšíření funkčnosti zrcadlovky EOS 1DX Mark II

Společnost Canon dnes navíc oznámila novou aktualizaci firmware pro fotoaparát EOS-1D X Mark II, kterou připravila na základě zpětné vazby od zákazníků. Nový firmware přináší podporu standardu IPTC a přizpůsobení barevného podání displeje LCD ve stejném rozsahu jako Canon EOS 5D Mark IV a vylepšuje síťovou konektivitu i podporu GPS. Tato aktualizace bude dostupná během září.

 

 

EOS 5D Mark IV

 

Klíčové vlastnosti fotoaparátu EOS 5D Mark IV:

- CMOS snímač s rozlišením 30,4 megapixelů  a vysokou expoziční pružností

- Skvělé možnosti díky inovativnímu systému CMOS AF s dvojitými pixely a formátu RAW s dvojitými pixely

- Možnost profesionální filmové produkce v rozlišení 4K s podporou            DCI 4K při rychlostí snímání až 30p

- Možnost neustálého připojení díky vestavěné Wi-Fi konektivitě a NFC

- Vestavěná jednotka GPS

 

 

Canon 5D Mark IV. bude v prodeji od příštího týdne. 

Cena se bude pohybovat kolem 100 000,- Kč.

 

 

Zdroj: Canon

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: