Nové modely Sony Xperia XA1 a XA1 Ultra - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Nové modely Sony Xperia XA1 a XA1 Ultra

Xperia XA1 a XA1 Ultra

9. března 2017, 15.05 | Dokonalý obraz: modely přinášejí mimořádnou kvalitu fotoaparátu mezi telefony střední třídy

 

  •      Předčí vaše očekávání: XA1 (5”) a XA1 Ultra (6”) nabídnou špičkové specifikace fotoaparátu s 23MP snímačem
  • Nádherný design bez rámečku s displejem pokrývajícím celou šířku telefonu
  • Stabilní výkon a vysoká rychlost pro všechny, kteří jsou rádi online

 

Společnost Sony Mobile Communications (dále jen Sony Mobile) dnes představila dva úchvatné modely telefonů střední třídy ze své omlazené série "X" - model Xperia XA1 (5") a jeho většího bratříčka Xperia XA1 Ultra se 6" displejem. Nové modely vycházejí z loňských modelů XA. XA1 i XA1 Ultra dostaly nádherný bezrámečkový design, díky kterému vytěží maximum z displeje pokrývajícího celou šíři těla, a také fotoaparáty, které by mohly právem patřit do prémiové vyšší třídy, nebo osmijádrové procesory.

 

 Xperia XA1 a XA1 Ultra

 

Foťte snímky, které předčí vaše očekávání

Odborné znalosti z oblasti fotoaparátů poskytla divize digitálních fotoaparátů Sony. Díky nim vznikl špičkový hlavní fotoaparát pro oba modely XA1 a XA1 Ultra, který má vysoké rozlišení 23MP a 1/2.3" velký obrazový snímač ExmorTMRS pro mobilní zařízení, objektiv se světelností F2,0, který vyniká při focení v podmínkách s nízkou hladinou osvětlení. Garantuje superrychlou cestu od zapnutí k pořízení záběru, která zabere pouhé 0,6 sekundy a neuvěřitelně rychlé a přesné hybridní automatické ostření (Hybrid Autofocus), které zajistí, aby i ty nejspontánnější momenty byly zachyceny vždy ostře.

 

Přední fotoaparáty jsou páteří světa selfie a fotoaparát Xperie XA1 s 8MP a širokoúhlým objektivem 23 mm vám vždy umožní zachytit celou akci. Ani při focení skupinových selfie se vám nestane, že by se vám někdo na fotku nevešel. XA1 Ultra je vybavena 16MP předním fotoaparátem s optickým stabilizátorem obrazu, který eliminuje působení otřesů ruky a zlepšuje kvalitu selfie při nízké hladině osvětlení. Navíc má také chytrý selfie blesk, který přirozeným způsobem osvětlí váš obličej. Oba modely vám umožní pořizovat jednoduše dokonalé selfie pouhým pohybem ruky pomocí funkce ‘Hand Shutter'.

 

Nádherný od jednoho okraje k druhému

Nádherný bezrámečkový design představený v roce 2016 byl zdokonalen tak, aby vytvořil iluzi celistvého zdánlivě nekonečného povrchu, jehož zakřivení přispívá k tomu, aby telefon dokonale padl do ruky. Bezokrajový displej HD (720p) o velikosti 5" u modelu XA1 a Full HD (1080p) displej o velikosti 6" u XA1 Ultra jsou doplněny technologiemi, které zajišťují skvělý zážitek ze sledování čistého a jasného obrazu.

Řemeslná dokonalost Sony je jasně vidět na zpracování horní a spodní strany připomínající diamantový brus, společně s výběrem materiálů jako např. hliníkové boky, které působí přepychovým dojmem na dotyk.

 

Xperia XA1 a XA1 Ultra

 

Podává výkon, který vydrží po celou životnost přístroje

Díky energeticky úsporným osmijádrovým procesorům Mediatek helio P20 bude používání telefonu vždy plynulé a rychlé, ať už brouzdáte na webu, sledujete video nebo hrajete svoji oblíbenou hru.

 

Oba modely, XA1 a XA1 Ultra byly navrženy tak, aby zajistily delší výdrž po celou dobu životnosti chytrého telefonu. Adaptivní nabíjení Qnovo Adapt Charging sleduje kondici baterie a upravuje odpovídajícím způsobem nabíjecí napětí, aby zabránil poškození a maximalizoval životnost. Režim Stamina zase zajistí, aby vaše baterie vydržela déle nabitá, když ji opravdu nejvíce potřebujete tím, že zablokuje některé funkce, a prodlouží tak dobu, po kterou vydrží baterie nabitá. Funkce Smart Cleaner od Sony chytře spravuje výkon a paměť vašeho přístroje tak, že automaticky čistí vyrovnávací paměť a nepoužívané aplikace. Tím docílí nejvyšší rychlosti a nejlepšího výkonu, který v průběhu doby neutrpí. Oba modely navíc nabízejí rychlé nabíjení, které vám umožní nabít během pár minut telefon na celé hodiny.

 

Usnadňují život

Xperia Actions je nejnovějším obohacením telefonů řady Xperia, mezi které patří také XA1 a XA1 Ultra. Účelem Xperia Actions je usnadnit vám každodenní život tím, že navrhuje, jak přizpůsobit nastavení telefonu a dává doporučení „na míru". Například když jdete do postele, naučí se vaše Xperia, jaká je vaše večerní rutina, a automaticky upraví jas displeje a hlasitost vyzvánění.

 

Dostupnost

Xperia XA1 a Xperia XA1 Ultra budou uvedeny na trh na jaře 2017 s Androidem N při spuštění prodeje a budou dostupné ve výběru moderních barev:White, Black, Pink and Gold. Pro oba modely budou v nabídce sladěné kryty Style Cover Stands dostupné v bílé a černé barvě společně s dalším doplňkovým příslušenstvím

 

 

Zdroj: Sony

 

 

 

 

 

 

 

 

Xperia XA1 a XA1 Ultra

Xperia XA1 a XA1 Ultra

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Zprávy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: