Nové digitální fotoaparáty AGFA - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Nové digitální fotoaparáty AGFA

22. března 1999, 00.00 | Společnost Agfa uvedla na CeBITu 99 dva nové přístroje, které zásadním způsobem mění produktovou řadu digitálních fotoaparátů této značky.

Společnost AGFA představila na letošním CeBITu novou řadu digitálních fotoaparátů. Původní modely zůstávají i nadále v nabídce a tu dále rozšiřují modely CL 30 a CL 50. Oba mají podobnou konstrukci i design, který se vymyká tomu, na co jsme byli u této značky zvyklý. Jedná se o kompaktní přístroje tvarem připomínající klasické fotoaparáty. Oba mají optický hledáček i velký displej.

ePhoto CL 30
Agfa ePhoto CL 30 Jednodušší model nabízí velice slušné rozlišení střední třídy 1440 x 1080, které je však dosahováno technologií PhotoGenie. CCD snímač s citlivostí ISO 100 snímá pouze 1158 x 876 bodů. Na druhou stranu jako jedna z prvních společností Agfa použila snímač s 30 bitovou hloubkou barev. Další novinkou je USB port, který je výrazně rychlejší a modernější než běžný sériový port.
Poslední výraznou změnou z pohledu Agfy je použití Compact Flash paměti. Je to poprvé, kdy výrobce místo SSFDC karty použil právě CF.

ePhoto CL 50
Vyšší model z nové série se přibližuje díky interpolaci až k hranici 2 miliónů bodů. Přesněji je výstupní rozlišení 1600 x 1200 bodů, při čemž je reálně snímáno 1343 x 972 bodů. Opět má CCD senzor bitovou hloubku 30 bitů, ale bohužel disponuje citlivostí 60 ISO. Až praktické zkušenosti ukážou, nakolik tento fakt ovlivní možnosti přístroje. Další výhodou je trojnásobný optický zoom. Při přepočtu jsou jeho parametry 34 - 102 mm a světlost je v rozsahu F2.8 - F13.5. Jako paměť je použita SSFDC karta.

Závěrem
Oba přístroje nabízejí nový atraktivní design, který by měl oslovit hlavně domácí uživatele. Rozlišení představuje vyšší střední třídu, která by měla pro domácí užití postačovat. Mnoho může znamenat pokus s pamětí typu CF, která by v budoucnu mohla nahradit do té doby používanou SSFDC.

--

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Hardware  

 » Rubriky  » Digitální fotografie  

 » Rubriky  » Zprávy  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: