Mustek Be@rPaw – skener s tlapkou - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Mustek Be@rPaw – skener s tlapkou

3. dubna 2000, 00.00 | Při vývoji nové generace skenerů, jejíž první zástupce byl nedávno představen celosvětovému publiku, udělali odborníci společnosti Mustek radikální řez.

Praha 31.3.2000 - Actebis Computer, distributor známého výrobce zařízení pro snímání obrazu, společnosti Mustek, uvádí na český trh novou generaci skenerů s intuitivním chováním a USB rozhraním - Mustek Be@rPaw.

Při vývoji nové generace skenerů, jejíž první zástupce byl nedávno představen celosvětovému publiku, udělali odborníci společnosti Mustek radikální řez. Odložili dosavadní design i uživatelské rozhraní, důkladně prozkoumali požadavky zákazníků, a na tomto základě vytvořili novou řadu skenerů s vtipným označením Be@rPaw (medvědí tlapka). Tento název upozorňuje na zcela nový, obsluhu zjednodušující ovládací prvek - pět tlačítek, která jsou uspořádána právě do tvaru otisku medvědí tlapky. Klíčové požadavky, jež zákazníci vyjadřovali, totiž zněly: snazší ovládání a zajímavější vzhled.

BearPaw

Proč tento vývoj? Snižující se ceny skenerů a zvyšující se možnosti počítačů a tiskáren totiž přilákaly pozornost nové skupiny zákazníků. Se vzrůstajícím počtem domácností vybavených osobním počítačem a barevnou inkoustovou tiskárnou, vzrůstá i počet uživatelů, kteří pro zábavu nebo pro formu chtějí ke svému počítači připojit i skener. Právě tito zákazníci narážejí na složitosti ovládání většiny skenerů - ovládání zpravidla zahrnující různé programy pro různé funkce, vyžadující jejich postupné spouštění, přenášení obrázků přes schránku, hledání výsledných souborů, různorodé nastavování atd. Jiným hlediskem, jež většina firemních nákupčí pomine, ale domácí uživatel sleduje, je vnější vzhled. Ve chvíli, kdy se má dotyčné zařízení položit za hodinu na stolek v obýváku nebo dětském pokoji, hraje jeho design velkou roli; a estetiky milovný člověk doplní, že právem.

V této situaci přichází nová generace skenerů Mustek Be@rPaw se svou ovládací medvědí tlapkou, elegantním, lehce zaobleným vzhledem a USB rozhraním. Pět ovládacích tlačítek se spolupráci s integrovaným softwarem umožňuje jedním stisknutím zahájit snímání, faxování, kopírování a odeslání předlohy e-mailem. Uživatelské rozhraní v počítači je potom stejně jednoduché jako oněch pět tlačítek; intuitivnost programu umožňuje měnit vzhled ovládacích obrazovek podle přání uživatele. Díky USB rozhraní, jež je hot-swap nebo-li za běhu připojitelné, umožňuje Be@rPaw pod Windows 98 bezproblémové připojení a odpojení - kdykoliv během práce, v případě potřeby nebo chuti. Kromě toho je USB rozhraní daleko rychlejší než paralelní - přenáší obrazová data rychlostí až 12 MB/s. Be@rPaw zpříjemní svému majiteli jak práci, tak i pracovní prostředí.

Ačkoliv tento model upoutá především zmíněným ovládáním a vzhledem, stranou pozornosti vývoje nezůstaly ani vnitřní technické parametry, které, přiznejme si, mají na výsledek vliv daleko větší. Skener pracuje v hardwarovém rozlišení 600 × 1200 dpi se 36bitovými barvami, což lze interpolovat až na 19 200 dpi a díky patentované technologii B.D.I.T (Bit Depth Increased Technology) prohloubit barvy na 48bitové (to obnáší přes 281 bil. odstínů). Protože mnoho monitorů a grafických karet pracuje s barvami 24bitovými, lze skutečně 48bitové barvy zpracovávat jen v programech toto podporujících, mezi něž přiložený grafický editor Ulead Photo Express SE patří. Be@rPaw pochopitelně komunikuje i se TWAIN rozhraním.

Ke skeneru zákazník obdrží již zmíněný Ulead Photo Express SE, který umožňuje mimo jiné rychlou tvorbu pohlednic, pozvánek, kalendářů a dalších kombinací sejmutých obrázků, spolu s jejich automatickým vylepšením. Při snímání textu lze využít funkcí OCR programu Xerox TextBridge Pro a vložit jej přímo do textového editoru. Ovládací program zahrnuje též funkci uložení obrázků pro web, ve formátu GIF či JPEG.

Vyhledat všechny články obsahující "Mustek"

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Skenery  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: