Microsoft Surface – stylový tablet s tenkou klávesnicí - Grafika.cz - vše o počítačové grafice

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zprávy

Microsoft Surface – stylový tablet s tenkou klávesnicí

20. června 2012, 21.51 | Pokud vám u tabletů chyběla skutečná klávesnice, nyní už nebude. Microsoft představil svou jedinečnou verzi tabletu, který nazval Surface a spojil v něm tablet a netbook – vytvořil tablet s tenkou výklopnou klávesnicí. Microsoft předpokládá, že jeho přístroj má šanci nahradit stolní počítač.

Tablet Surface je nabízen ve dvou verzích. Oba modely mají výklopnou opěrku a tenkou klávesnici, která je součástí obalu. Mají 10,6palcové širokoúhlé displeje s vysokým rozlišením, velmi širokým pozorovacím úhlem a automatickým nastavením intenzity jasu obrazovky, tudíž umožňují a usnadňují prohlížení obrazu a sledování filmů spolu s rodinou nebo přáteli v interiéru i exteriéru. Oba modely jsou nabízeny se dvěma různými druhy krytů s klávesnicí, které jsou vyráběny v několika atraktivních barevných variantách.

 

Microsoft Surface – s bílou klávesnicí

 

Klávesnice přirozeně vzbuzuje velkou pozornost. Microsoft ji zabudoval do magnetického obalu ze sedmi vrstev Touch Cover, který je mimořádně tenký – pouhopouhé tři milimetry. Kryt má zabudovaný akcelerometr, tudíž je-li přiklopený k tabletu, je klávesnice automaticky vypnuta, a naopak po připojení se rozsvítí. Oba modely disponují ještě variantou krytu s klávesnicí Type Cover, která při psaní poskytne zpětnou vazbu při stisku kláves. Tento kryt s integrovanou klávesnicí má dvojnásobnou tloušťku – 6 mm.

 

Microsoft Surface – sledování filmu

 

Model s operačním systémem Windows RT, používající procesory Nvidia ARM, váží jen 676 g a je mimořádně tenký – pouze 9,3 mm. Má vícedotykový panel typu ClearType HD Display, který má délku úhlopříčky 10,6 palce, poměr stran 16:9, vysoké rozlišení (HD/1280 × 720 pixelů) a vnější ochranné sklo Gorilla Glass 2.0. Je vybaven zdrojem energie 31,5 Wh, na výběr je vnitřní paměť s kapacitou 32, nebo 64 GB, disponuje čtečkou miniaturních paměťových karet microSD, má konektor USB 2.0, Micro HD Video a anténu 2×2 MIMO technologie Wi-Fi. Nabízí Office 15 Apps, Touch Cover a Type Cover.

 

Microsoft Surface – světle modrý

 

Výkonnější model s operačním systémem Windows 8 Pro, který je vybaven procesorem Intel Core i5 Ivy Bridge, váží 903 g a jeho tloušťka je 13,5 mm. Má vícedotykový panel typu ClearType HD Display, který má délku úhlopříčky 10,6 palce, poměr stran 16:9, plné vysoké rozlišení (Full HD) a vnější ochranné sklo Gorilla Glass 2.0. Na displej tohoto tabletu lze psát a kreslit i pomocí dotykového stylusu (ukazovátka). V takovém případě reaguje jen na dotykové pero, nikoli na dotyk rukou/prstů. Disponuje 42Wh zdrojem energie, na výběr je vnitřní paměť s kapacitou 64, nebo 128 GB, má čtečku miniaturních paměťových karet microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video a anténu 2×2 MIMO pro Wi-Fi. Nabízí Touch Cover, Type Cover a Pen with Palm Block.

 

Microsoft Surface – široká nabídka barevných variant

 

Tablety jsou dále vybaveny stereofonními reproduktory, mikrofonem a dvojicí webových kamer, vepředu a vzadu. Zadní je natočena tak, aby zabírala scénu z vhodného úhlu i v případě, kdy je tablet postaven – zajištěn výklopnou opěrkou. Vzhledem k tomu, že Microsoft tělo tabletu označuje „VaporMg case & stand“, lze usuzovat, že má šasi (a stojánek) z pevné, odolné, ale lehké hořčíkové slitiny.

 

Microsoft Surface – černý a růžový

 

Jaké budou doporučené prodejní ceny tabletů Microsoft Surface, to nebylo v době uveřejnění této zprávy oznámeno. Lze předpokládat, že budou obdobné jako v případě konkurenčních produktů.

 

Microsoft Surface – stylový tablet s tenkou klávesnicí

 

 

Tématické zařazení:

 » Rubriky  » Hardware  

 » Aktuality  

 » Rubriky  » Zprávy  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: